08. februar 2019
Af: Anne Lottrup

5 gratis oplevelser til børnenes vinterferie

Varmt er det ikke, men vi står heldigvis ikke over for en Fimbulvinter, der holder os hjemme hele ferien. Der mange gode grunde til at gå på opdagelse i lokalområdet. Vi har samlet fem helt gratis aktiviteter til nysgerrige og eventyrlystne børn.

Find Fenrisulven

Tag børnene med på ulvejagt. Et skattekort vil føre jer gennem udstillingen GULD & KAOS! i jeres søgen efter Fenris. Hvis børnene holder øjnene åbne og kan svare på skattekortets spørgsmål, kan de deltage i lodtrækningen om en gylden præmie!

Hvor: Kulturmuseet Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle
Hvornår: 9.-17. februar 10.00-17.00
Læs mere her 

 


Leg med robotter og bæredygtighed

Økolariet åbner dørene for mange sjove vinterferieaktiviteter. Det er blandt andet muligt at hjælpe med at programmere en robot, der kan fjerne plastik fra havet! Ung Energi kommer på besøg hele ferien og deler deres store viden om bæredygtighed og hvordan en lille indsats kan gøre en stor forskel.

Hvor: Økolariet, Dæmning 11, 7100 Vejle
Hvornår: Alle dage i vinterferien 10.00-16.00
Læs mere her 

 


Schvrmmmmmm kwishuuuumm!

Kan I høre lyssværdet? I kan I hvert lave et!
Til kreatimen på Vejle Bibliotek kan børnene lave deres helt eget Star Wars-lyssværd. Der er også mulighed for at duellere med de andre børn. Bibliotekerne i Egtved, Give, Jelling og Børkop inviterer også til lyssværdsduel i vinterferien. Se de forskellige datoer for byerne ved at følge linket.

Hvor: Vejle Bibliotek
Hvornår: 15. februar 10.00-12.00

Læs mere her

 

vinterferie_heks_Give-Egnens_Museum_VisitVejle

Tror I på trolde?

Hvor bor mosekonen om vinteren og hvordan skjuler nisser deres spor? Led efter overnaturlige væsener på hedebondegården og i området rundt om museet. I kan også besøge gør-det-selv værkstedet og give jeres bud på, hvordan hekse eller elverpiger ser ud.

Hvor: Give-Egnens Museum, Donneruplundvej 2, 7323 Give
Hvornår: 9.-10. + 12.-17. + 19.-24. februar 14.00-17.00

Læs mere her

 


Snackbar til de højtflyvende

Hvad spiser fugle? Insekter? Snegle? Frugt?

City Vejle inviterer til en sjov fuglesnackbar, hvor børnene kan lave deres egen fuglemad og tage det med hjem til glæde for havens mejser og solsorte. Hvis I kender hjemløse fugle, er der også råd for det. Børnene kan dekorere deres eget fuglehus.

Hvor: Rådhustorvet, 7100 Vejle
Hvornår: 11., 12. og 13. februar 11.00-15.00

Læs mere her