20. juli 2019
Af: Freja Fredsted Dumont

7 svedige sommeraktiviteter

Vil du hellere op i gear end ned i gear i ferien, så er her syv idéer til sommeraktiviteter, der med sikkerhed giver sved på panden.

Sommeren står for døren, og det betyder forhåbentlig mange solfyldte dage og lune sommeraftener ­– nyd dem udendørs med disse syv sjove sommeraktiviteter for hele familien, som helt sikkert giver sved på panden.

1. Lad adrenalinet pumpe

I Trædballe vest for Vejle centrum finder du den højest beliggende mountainbikebane i Vejle. Udsigtspunktet Himmelpind ligger i ca. 69 meters højde, og her har lokale mountainbike entusiaster etableret en teknisk krævende mountainbikebane. Øvede mountainbikerkørere vil blive udfordret i Himmelpind Bike Park, men alle er velkomne til at prøve kræfter med udfordringerne. Her finder du den perfekte bane til at øve teknik, lege med din mountainbike og have det sjovt på alle måder.

Læs mere om Himmelpind Bike Park her.

2. Træn overarmene i kano eller kajak

Tag en tur på Vejle Å i kano eller kajak og nyd den smukke og varierede natur. Her er alt lige fra åbne enge med græssende køer til skov og mark. Læs mere om mulighederne og køb af sejltilladelser her.

3. Kast dig ud i trætoppene

Bliv udfordret i toppene af Vejles smukke bøgetræer. I Nørreskoven lige nord for Vejle Centrum ligger Gorilla Park – en af Danmarks første klatreparker. Her kan hele familien svinge mellem trætoppene finde frem til sin indre gorilla. Klatreparken består af 7 baner, hvor sværhedsgraderne varierer fra helt nemme til temmelig svære.

4. Sving køllen

Der er rig mulighed for at finde en golfbane i og omkring Vejle – uanset om du er begynder, lav- eller højhandicappet, Inden for en køreradius af 30 kilometer finder du Vejle Golf Club ved Munkebjerg, Kellers Park Golf Club i Brejning, Give Golfklub og Jelling Golfklub. Her finder du alt fra pay-and-play golf til store udfordringer på de meget smukt beliggende og kuperede baner med både skove og søer. Der er i reglen god plads til green-fee gæster det meste af året, men det er en god idé at bestille tid i forvejen.

5. Skyd på mål

Hos Vejle Fodboldgolf får du en hyggelig og aktiv dag sammen med familie og venner. Bolden sparkes uden om forhindringerne og ned i hullet – deltageren med færrest spark vinder.

6. Kør off-road ræs

Oplev en anderledes dag på Land Rover Experience Center med udfordrende, spændende og grænseoverskridende terrænkørsel. Kør bil som du sikkert ikke har prøvet det tidligere bag rattet i en Land Rover i det smukke og kuperede terræn omkring Tirsbæk Slot.

7. Snør vandrestøvlerne

Tjek også Bindeballestien – en attraktiv cykel- og vandrerute på 36 km gennem den naturskønne Vejle Ådal. Strækningen fra Vejle til Bindeballe følger den gamle Vandelbanes spor.

Grejsdalen er en ofte overset natur-perle lige uden for Vejle, Her kan du opleve ting, du ikke kan finde andre steder i Danmark. Grejsdalstien er en 16 kilometer lang vandrerute mellem Vejle, Grejs og Jelling – og i noget af Danmarks mest spektakulære natur.

God fornøjelse!