07. juli 2018
Af: Freja Fredsted Dumont

7 svedige sommeraktiviteter

Vil du hellere op i gear end ned i gear i ferien, så er her syv idéer til aktiviteter, der med sikkerhed giver sved på panden.

Sommeren står for døren, og det betyder forhåbentlig mange solfyldte dage og lune sommeraftener ­– nyd dem udendørs med disse syv sjove sommeraktiviteter for hele familien, som helt sikkert giver sved på panden.

1. Lad adrenalinet pumpe

Vejles nok højest beliggende mountainbikebane ligger i bydelen Trædballe vest for centrum. Udsigtspunktet Himmelpind ligger i ca. 69 meters højde, og det er her på det højeste punkt at lokale mountainbike entusiaster har etableret en teknisk krævende mountainbikebane. Himmelpind Bike Park er for den øvede mountainbikekører, men alle er velkomne til at prøve kræfter med udfordringerne. Det er den perfekt bane til at øve teknik, lege med sin mountainbike og bare have det sjovt. Stigningerne i skoven egner sig også perfekt til mountainbikekørsel.

Der er planer om at udvide mountainbikebanen i fremtiden, måske endda til dobbelt længde.Over 330 tons byggematerialer har de slæbt op på Himmelpind for at danne teknikbanen på blot 550 meter. På trods af den beskedne længde indeholder banen alt hvad der skal til for at få pulsen op og udfordre selv den bedste rytter. Himmelpind Bike Park har således både loops, tekniske sving, op- og nedkørsler og flere forhindringer som naturlige rødder, drops, hop, rockgardens og berms.

2. Træn overarmene i kano eller kajak

Vejle Å byder på charmerende og overkommelige roture i et landskab med smuk og varieret natur, lige fra åbne enge med græssende køer til skov og mark. Åen snor sig gennem landskabet, og du ved aldrig, hvad der gemmer sig bag næste hjørne. Undervejs møder du spændende kulturlandskaber med gode steder at gå i land og strække benene.

3. Kast dig ud i trætoppene

I Nørreskovens Gorilla Park lige uden for Vejles centrum ligger en af Danmarks første klatreparker, og ingen familie bør forlade området uden at have prøvet kræfter med udfordringerne i toppen af Danmarks smukkeste bøgetræer.

4. Sving køllen

Uanset om du er begynder, lav- eller højhandicappet, så finder du alle muligheder for golf indenfor en køreradius af kun 30 kilometer på Vejles golfbaner. Fra pay-and-play golf til store udfordringer på smukt beliggende, kuperede baner med skove og søer. Der er i reglen god plads til green-fee gæster det meste af året, men det er en god idé at bestille tid i forvejen.

5. Skyd på mål

Hos Vejle Fodboldgolf får du en hyggelig og aktiv dag sammen med familie og venner. Bolden sparkes uden om forhindringerne og ned i hullet – deltageren med færrest spark vinder.

6. Kør off-road ræs

Oplev en anderledes dag på Land Rover Experience Center med udfordrende, spændende og grænseoverskridende terrænkørsel. Kør bil som du sikkert ikke har prøvet det tidligere bag rattet i en Land Rover i det smukke og kuperede terræn omkring Tirsbæk Slot.

7. Snør vandrestøvlerne

Bindeballestien er en attraktiv cykel- og vandrerute gennem den naturskønne Vejle Ådal. Stien er en 36 km næsten bilfri og flad zone fra Vejle til Bindeballe og videre til Billund. Strækningen fra Vejle til Bindeballe følger den gamle Vandelbanes spor. Naturoplevelser og kulturhistorie går op i en højere enhed, så sæt god tid af til ophold undervejs.

God fornøjelse!