Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

20. juni 2019

Hærvejsløbet samler historie, natur og samvær

Igen i år samler DGI Hærvejsløbet tusindvis af motionscyklister til en oplevelsesrejse langs den jyske højderyg. Der er lagt op til en hyggelig dag, hvor kulturhistorie og idræt spiller sammen.

Det skal du se i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag den ultimative guide til din ferie i Vejle.

15. juni 2019

Nyt cykelløb: Nyd naturen fra sadlen

I Vejle står en bestemt weekend i maj altid i cyklens tegn. I år var det ikke blot flere tusind landevejsryttere, der samledes fra nær og fjern. Dagen inden søndagens Grejsdalsløb, var det Gravel Grinders, der trådte hårdt i pedalerne i Vejles naturskønne omgivelser.
12. juni 2019

Cykelmoster helt i top!

Tine Mathiesen kastede sig for første gang over Grejsdalsløbets hårde rute og mange højdemeter i 2018. I år var hun tilbage igen – med endnu mere blod på tanden til at give Vejles “pokkers bakker” baghjul.
11. juni 2019

Vejle samler igen madfotografer fra hele verden

Det er femte gang, FOODPHOTO Festival løber af stablen og tredje gang, festivalen bliver afholdt i Vejle – og det er ikke en tilfældighed. Madfotografen bag festivalen, Günther Beer, er imponeret over, hvor meget Vejle engagerer sig i mad og gastronomi.
10. juni 2019

Fra fan til kunstner: Saskia udforsker mad og nydelse

Saskia de Wal har fået sine værker med på fotoudstillingen FOODPHOTO Festival 2019 i Vejle. Hun er glad, stolt og beæret – og viser det gerne.
31. maj 2019

Tæt på kunderne

Osteriet ligner en butik. Der er en disk, kølere, hylder fyldt med kvalitetsprodukter og et enormt osteudvalg. Alligevel får jeg følelsen af at træde ind i et hjem. Måske er det den hyggelige indretning, der gør forskellen – måske er det den udstoppede ged eller Kits varme velkomst.
29. maj 2019

God vin i Grønnegade

Anduma Vinbar byder på 200 vine og minimum 80 kan altid købes på glas. Ejeren Troels Knudsen kender duften af halvfermenteret druesaft fra Barolovinens hjemegn, og han kender sit udvalg – og fortæller gerne om det.
28. maj 2019

Madkunstfestival: Vejle vælger gastrovejen

Når madkunstfestivalen ’Smag på kunsten’ finder tallerkenerne frem i Vejle fra den 5.-8. juni, understreger det, at her er en by, hvor man mener det, når man siger gastro.
17. maj 2019

En whiskydrøm gik i opfyldelse

Lige syd for Give, i den lille by Farre, ligger et af Danmarks mindste whiskydestillerier. I 1475 hed byen Fary. Nu hedder whiskyen det. Fary Lochan er et topmoderne og charmerende destilleri i skovkanten ved den lille sø, der har inspireret til Lochan i navnet.
16. maj 2019

Fra jord til bord i Give

Æg fra naboens høns, nødder fra eget naturhegn, rabarber fra egen køkkenhave og hovedingrediensen: Mælk fra egne jerseykøer. Velsmagende og æstetiske ispinde bliver lavet med omhu hos Engmark.
30. april 2019

Vikingehistorier to-go

Drik en kop kaffe navngivet efter de nordiske guder med udsigt til Kongernes Jelling. Café Sejd ligger på Gorms Torv, og Gorm kunne i bund og grund have været stamkunde i den mytologisk inspirerede café med den oldnordiske atmosfære.
29. april 2019

Et tohjulet vikingetogt langs Hærvejen

“Meget natur og endnu mere historie. Alle der cykler af Hærvejen, bør stoppe i Jelling.” Sådan starter Anja Sohrmanns artikel i Sächsische Zeitungs rejsespecial. Anja har haft sin søn og deres cykler med på en tur fra Nordtyskland gennem Jellings vikingehistorie og helt til Viborg.
26. april 2019

Sønderskoven får nyt spor til mountainbikere

Den 7. maj inviterer Vejle Kommune til indvielsen af det nye Mountainbike-spor i Sønderskoven. Nu kan både den garvede MTB’er og den helt nye rytter boltre sig på det 8 kilometer lange spor i al slags vejr.
01. april 2019

Bøgedal Bryghus – Bryggetradition og håndværk

Hos Bøgedal Bryghus kan de noget helt særligt, når det gælder øl. Naturskønne omgivelser og en gammel firelænget gård udgør bryggeriets fysiske ramme, men ægteparret Casper Vorting og Gitte Holmboe er ildsjælene, der giver øllet karakter.