Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

06. december 2018

Palisadenisserne: En sær udstilling

I december kan du opleve en sær udstilling på Kongernes Jelling. Her er hverken guldmønter eller danefæ på display. I stedet kan du komme bag om en historie, der rystede byen for bare fem små år siden.
30. oktober 2018

En samlers bekendelser i Spinderihallerne

Samlinger består af ting, men bag tingene ligge meget mere end hvad øjet kan se. Historier. Minder. Mennesket, der ejer dem. Det kan du blive klogere på i Spinderihallerne.
09. oktober 2018

Fuld (tog)damp i Spinderihallerne!

Fire dage i efterårsferien fejrer Kulturmuseet Spinderihallerne markeringen af 150-året for jernbanens komme til Vejle.
05. oktober 2018

9 gratis oplevelser for dig og børnene i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig. Det kalder på hygge for hele familien, og derfor har vi samlet en række aktiviteter, som små og store kan samles om, og som ikke en gang kræver at pengepungen skal op ad lommen.
22. august 2018

Bliv reddet på sikker grund af Noahs Ark

Jelling er en smeltedigel, når det kommer til historie, sagn og myter – og nu også kunst. Men hvad er Mytologisk Artfestival egentlig? Det er ikke en festival, der inkluderer koncerter, teltovernatning og grønne dåseøl. Så langt så godt. Til gengæld er det en spændende oplevelse for den kunstinteresserede, hvor livets eksistentielle spørgsmål og myter fortolkes i smuk kunst.
03. august 2018

Vejle set igennem kinesernes øjne – eller Huawei-kameralinser

Tilbage i maj besøgte en gruppe kinesiske turagenter Danmark, med stop i Vejle. Her fik jeg muligheden for at tilbringe en eftermiddag med de 11 kinesere, som fremover skal sælge Vejle på det kinesiske turistmarked. Her fik jeg både be- og afkræftet nogle af mine fordomme om det kinesiske folkefærd.
24. maj 2018

12-årig i Jernalderen: Klamt, nederen, akavet – og ret cool

Mit første måltid begyndte med at hakke hovedet af en høne. Klamt, at den stadig bevægede sig, selvom vi havde givet den et ordentligt hak inden øksen.