Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

30. april 2019

Vikingehistorier to-go

Drik en kop kaffe navngivet efter de nordiske guder med udsigt til Kongernes Jelling. Café Sejd ligger på Gorms Torv, og Gorm kunne i bund og grund have været stamkunde i den mytologisk inspirerede café med den oldnordiske atmosfære.

Det skal du se i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag den ultimative guide til din ferie i Vejle.

29. april 2019

Et tohjulet vikingetogt langs Hærvejen

“Meget natur og endnu mere historie. Alle der cykler af Hærvejen, bør stoppe i Jelling.” Sådan starter Anja Sohrmanns artikel i Sächsische Zeitungs rejsespecial. Anja har haft sin søn og deres cykler med på en tur fra Nordtyskland gennem Jellings vikingehistorie og helt til Viborg.
06. december 2018

Palisadenisserne: En sær udstilling

I december kan du opleve en sær udstilling på Kongernes Jelling. Her er hverken guldmønter eller danefæ på display. I stedet kan du komme bag om en historie, der rystede byen for bare fem små år siden.
30. oktober 2018

En samlers bekendelser i Spinderihallerne

Samlinger består af ting, men bag tingene ligge meget mere end hvad øjet kan se. Historier. Minder. Mennesket, der ejer dem. Det kan du blive klogere på i Spinderihallerne.
09. oktober 2018

Fuld (tog)damp i Spinderihallerne!

Fire dage i efterårsferien fejrer Kulturmuseet Spinderihallerne markeringen af 150-året for jernbanens komme til Vejle.
05. oktober 2018

9 gratis oplevelser for dig og børnene i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig stødt. Det indbyder til en masse sjov og oplevelser, der kan samle hele familien. Derfor hjælper vi dig til at finde ud af, hvad der er af sjove og gratis oplevelser i og omkring Vejle. Der er både eventyr i skoven, spas i Økolariet, mentale rejser til magiske Hogwarts, Halloween traditioner og meget, meget mere.
22. august 2018

Bliv reddet på sikker grund af Noahs Ark

Jelling er en smeltedigel, når det kommer til historie, sagn og myter – og nu også kunst. Men hvad er Mytologisk Artfestival egentlig? Det er ikke en festival, der inkluderer koncerter, teltovernatning og grønne dåseøl. Så langt så godt. Til gengæld er det en spændende oplevelse for den kunstinteresserede, hvor livets eksistentielle spørgsmål og myter fortolkes i smuk kunst.
12. august 2018

10 ting du kan lave på en regnvejrsdag

(Vand)pyt med, at det våde sommervejr er kommet. Vi har samlet 10 forslag til gode oplevelser på de danske regnvejrsdage.
03. august 2018

Vejle set igennem kinesernes øjne – eller Huawei-kameralinser

Smasker kinesere virkelig? Og spiser de allesammen hunde? Jeg tilbragte en eftermiddag med en flok kinesiske turagenter og fik både be- og afkræftet nogle af mine fordomme.
10. juli 2018

9 historiske oplevelser for hele familien

Mærk, smag, gys og gå på opdagelse med disse 9 oplevelser, der med garanti bringer historien til live.
24. maj 2018

12-årig i Jernalderen: Klamt, nederen, akavet – og ret cool

Mit første måltid begyndte med at hakke hovedet af en høne. Klamt, at den stadig bevægede sig, selvom vi ...
17. maj 2018

100 år tilbage i tiden på blot 20 minutter

Bindeballe Købmandsgaard er ikke blot et slaraffenland for sukkerglade småunger og nostalgiske pensionister. Det er et museum og en købmandsbutik i én herlig smeltedigel, som bestemt er et besøg værd.
09. maj 2018

På rundtur i Vejles livlige gågade

Har du først set én gågade, har du set dem alle – og dog? Gågaden i Vejle centrum er nemlig mere end tøjbutikker og caféer. Centrum er også fyldt med historie, nostalgi og fortidsminder.
01. maj 2018

Kom med på oplevelses-safari med indfødt Vejlenser

Hvad er egentlig must see-seværdigheder, når du er i Vejle for første gang? Det spørgsmål måtte Rebecca stille sig selv, da hun fik besøg af sin australske veninde.