Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

08. oktober 2019

Fem fede aktiviteter i efterårsferien

Efteråret er kommet til Vejle og ferien byder på en lang række sjove og spændende aktiviteter for hele familien. Vi har samlet et udvalg til alle aldre, så I kan gå på opdagelse hele ugen.

Det skal du se i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag den ultimative guide til din ferie i Vejle.

12. juli 2019

10 ting du kan lave på en regnvejrsdag

(Vand)pyt med, at det våde sommervejr er kommet. Vi har samlet 10 forslag til gode oplevelser på de danske regnvejrsdage.
11. juli 2019

9 historiske oplevelser for hele familien

Mærk, smag, gys og gå på opdagelse med disse 9 oplevelser, der med garanti bringer historien til live.
30. april 2019

Vikingehistorier to-go

Drik en kop kaffe navngivet efter de nordiske guder med udsigt til Kongernes Jelling. Café Sejd ligger på Gorms Torv, og Gorm kunne i bund og grund have været stamkunde i den mytologisk inspirerede café med den oldnordiske atmosfære.
29. april 2019

Et tohjulet vikingetogt langs Hærvejen

“Meget natur og endnu mere historie. Alle der cykler af Hærvejen, bør stoppe i Jelling.” Sådan starter Anja Sohrmanns artikel i Sächsische Zeitungs rejsespecial. Anja har haft sin søn og deres cykler med på en tur fra Nordtyskland gennem Jellings vikingehistorie og helt til Viborg.
06. december 2018

Palisadenisserne: En sær udstilling

Frem til 22. december kan du opleve en sær udstillingen på Kongernes Jelling. Her er hverken guldmønter, danefæ eller vikingefund på display. Der er tværtimod elefanthuer og stiger, som fortæller historien om en nat, der rystede byen for bare fem år siden.
30. oktober 2018

En samlers bekendelser i Spinderihallerne

Det kan være svært at skille sig af med ting, selv ting uden nogen særlig økonomisk værdi. Det kan det, fordi ting får værdi i sig selv. De får mening. De gemmer på historier og giver glæde. Nogle gange bliver ting til samlinger, og nogle af disse samlinger kan du opleve i Spinderihallerne.
09. oktober 2018

Fuld (tog)damp i Spinderihallerne!

Fire dage i efterårsferien fejrer Kulturmuseet Spinderihallerne markeringen af 150-året for jernbanens komme til Vejle.
05. oktober 2018

9 gratis oplevelser for dig og børnene i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig. Det kalder på hygge for hele familien, og derfor har vi samlet en række aktiviteter, som små og store kan samles om, og som ikke en gang kræver at pengepungen skal op ad lommen.
22. august 2018

Bliv reddet på sikker grund af Noahs Ark

Ved du ikke, hvad du skal lave lørdag formiddag? Hvad med at udvide din kunstneriske horisont til Mytologisk Artfestival i Jelling? 
03. august 2018

Vejle set igennem kinesernes øjne – eller Huawei-kameralinser

Smasker kinesere virkelig? Og spiser de allesammen hunde? Jeg tilbragte en eftermiddag med en flok kinesiske turagenter og fik både be- og afkræftet nogle af mine fordomme.
24. maj 2018

12-årig i Jernalderen: Klamt, nederen, akavet – og ret cool

Mit første måltid begyndte med at hakke hovedet af en høne. Klamt, at den stadig bevægede sig, selvom vi havde givet den et ordentligt hak inden øksen.
17. maj 2018

100 år tilbage i tiden på blot 20 minutter

Bindeballe Købmandsgaard er ikke blot et slaraffenland for sukkerglade småunger og nostalgiske pensionister. Det er et museum og en købmandsbutik i én herlig smeltedigel, som bestemt er et besøg værd.
09. maj 2018

På rundtur i Vejles livlige gågade

Har du først set én gågade, har du set dem alle – og dog? Gågaden i Vejle centrum er nemlig mere end tøjbutikker og caféer. Centrum er også fyldt med historie, nostalgi og fortidsminder.