Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

12. juli 2019

10 ting du kan lave på en regnvejrsdag

Det danske sommervejr kalder nogle gange mere på paraply end badetøj. Men (vand)pyt med det - for vi har samlet 10 forslag til gode oplevelser på danske regnvejrsdage.

Det skal du se i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag den ultimative guide til din ferie i Vejle.

11. juli 2019

9 historiske oplevelser for hele familien

Mærk, smag, gys og gå på opdagelse med disse 9 oplevelser, der med garanti bringer historien til live.
30. april 2019

Vikingehistorier to-go

Drik en kop kaffe navngivet efter de nordiske guder med udsigt til Kongernes Jelling. Café Sejd ligger på Gorms Torv, og Gorm kunne i bund og grund have været stamkunde i den mytologisk inspirerede café med den oldnordiske atmosfære.
29. april 2019

Et tohjulet vikingetogt langs Hærvejen

“Meget natur og endnu mere historie. Alle der cykler af Hærvejen, bør stoppe i Jelling.” Sådan starter Anja Sohrmanns artikel i Sächsische Zeitungs rejsespecial. Anja har haft sin søn og deres cykler med på en tur fra Nordtyskland gennem Jellings vikingehistorie og helt til Viborg.
06. december 2018

Palisadenisserne: En sær udstilling

I december kan du opleve en sær udstilling på Kongernes Jelling. Her er hverken guldmønter eller danefæ på display. I stedet kan du komme bag om en historie, der rystede byen for bare fem små år siden.
30. oktober 2018

En samlers bekendelser i Spinderihallerne

Det kan være svært at skille sig af med ting, selv ting uden nogen særlig økonomisk værdi. Det kan det, fordi ting får værdi i sig selv. De får mening. De gemmer på historier og giver glæde. Nogle gange bliver ting til samlinger, og nogle af disse samlinger kan du opleve i Spinderihallerne.
09. oktober 2018

Fuld (tog)damp i Spinderihallerne!

Fire dage i efterårsferien fejrer Kulturmuseet Spinderihallerne markeringen af 150-året for jernbanens komme til Vejle. Der bliver aktiviteter for store og små, når Spinderihallerne fyldes med kørende modeltog, flere udstillinger fortæller om tog gennem tiden og 'juletoget' kører rundture i byen alle fire dage.
05. oktober 2018

9 gratis oplevelser for dig og børnene i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig. Det kalder på hygge for hele familien, og derfor har vi samlet en række aktiviteter, som små og store kan samles om, og som ikke en gang kræver at pengepungen skal op ad lommen.
22. august 2018

Bliv reddet på sikker grund af Noahs Ark

Ved du ikke, hvad du skal lave lørdag formiddag? Hvad med at udvide din kunstneriske horisont til Mytologisk Artfestival i Jelling? 
03. august 2018

Vejle set igennem kinesernes øjne – eller Huawei-kameralinser

Smasker kinesere virkelig? Og spiser de allesammen hunde? Jeg tilbragte en eftermiddag med en flok kinesiske turagenter og fik både be- og afkræftet nogle af mine fordomme.
24. maj 2018

12-årig i Jernalderen: Klamt, nederen, akavet – og ret cool

Mit første måltid begyndte med at hakke hovedet af en høne. Klamt, at den stadig bevægede sig, selvom vi ...
17. maj 2018

100 år tilbage i tiden på blot 20 minutter

Bindeballe Købmandsgaard er ikke blot et slaraffenland for sukkerglade småunger og nostalgiske pensionister. Det er et museum og en købmandsbutik i én herlig smeltedigel, som bestemt er et besøg værd.
09. maj 2018

På rundtur i Vejles livlige gågade

Har du først set én gågade, har du set dem alle – og dog? Gågaden i Vejle centrum er nemlig mere end tøjbutikker og caféer. Centrum er også fyldt med historie, nostalgi og fortidsminder.
01. maj 2018

Kom med på oplevelses-safari med indfødt Vejlenser

Hvad er egentlig must see-seværdigheder, når du er i Vejle for første gang? Det spørgsmål måtte Rebecca stille sig selv, da hun fik besøg af sin australske veninde.