Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

14. december 2018

”Hvad ville en bymidte være uden butikker?”

Tænk engang, hvis de fysiske butikker ikke eksisterede mere, fordi de digitale webshops stjæler alt salget? Men hvorfor ikke istedet bidrage til butikkernes levetid og få den hyggelige julestemning ind under huden, når der skal købes gaver?

Det skal du se i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag den ultimative guide til din ferie i Vejle.

06. december 2018

Palisadenisserne: En sær udstilling

I december kan du opleve en sær udstilling på Kongernes Jelling. Her er hverken guldmønter eller danefæ på display. I stedet kan du komme bag om en historie, der rystede byen for bare fem små år siden.
05. december 2018

Kom med på nissejagt eller besøg julemandens værksted!

Julen i Vejle er fyldt med aktiviteter for børn og barnlige sjæle – hvad skal du og dine børn nå?
28. november 2018

Tag med på genbrugsjagt bevæbnet med et skarpt blik og viljen til at lede efter byttet

Vejle boomer med lækre genbrugsbutikker. Alt fra de mere velkendte Røde Kors-butikker, hvor alle kan være med, til de unikke og skæve, hvor feinschmecker-jægeren kan få tilfredsstillet sine vildeste vintage fantasier.
20. november 2018

Træk stikket og kom ned i gear

I en travl hverdag er det vigtigt engang imellem at tage en velfortjent pause. En dag med selvforkælelse, afslapning og hygge – og tosomhed som par.
14. november 2018

Den dag arkitekturinteresserede instagrammers indtog Vejle havn

På en diset novemberdag tog jeg ned på Vejle havn for at opleve storslået arkitektur, men også for at komme tæt på nogle mennesker, der for mig er fremmede: rigtige Instagrammers. Dem, der søger skønheden, at dele den med andre og måske få følgere nok til at lave en forretning ud af deres passion. Det her er min beretning fra den dag.
09. november 2018

Har du styr på din jule-bucket-list?

Jeg har samlet fire julede aktiviteter i Vejle, som jeg selv glæder mig til selv at opleve i løbet af den bjældeklangsrungende højtid. Bliv inspireret til, hvilke jule-koncerter, -markeder og forkælelser, der skal på din Vejle-jule-bucket-list anno 2018! 
31. oktober 2018

Sæt dit personlige præg på Danmarks Naturkanon!

Vil du stemme Veje Ådal ind i Danmarks Naturkanon? Så skal du til tasterne og beskrive dit bedste minde fra stedet.
30. oktober 2018

En samlers bekendelser i Spinderihallerne

Samlinger består af ting, men bag tingene ligge meget mere end hvad øjet kan se. Historier. Minder. Mennesket, der ejer dem. Det kan du blive klogere på i Spinderihallerne.
22. oktober 2018

Danmarks Halloween-hovedstad nr. 1  

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til endnu en overdådig, spændende og (u)hyggelig Halloween i Vejle, når de 80 håndplukkede monstre giver vejlenserne et fantasifuldt Halloween-optog.
10. oktober 2018

Dystopia lever 100% op til forventningerne

Oktober er lig med Halloween, gys og gru – men i år havde jeg lyst til at tage ”uhyggen” til et lidt andet niveau end det sædvanlige (beskedne) græskar foran min hoveddør.
09. oktober 2018

Fuld (tog)damp i Spinderihallerne!

Fire dage i efterårsferien fejrer Kulturmuseet Spinderihallerne markeringen af 150-året for jernbanens komme til Vejle. Der bliver aktiviteter for store og små, når Spinderihallerne fyldes med kørende modeltog, flere udstillinger fortæller om tog gennem tiden og 'juletoget' kører rundture i byen alle fire dage.
26. september 2018

Hyldest til Vejle med rene toner og smukke billeder

Mange har gjort det i tidens løb: Anne Linnet, Kim Larsen, Nik og Jay og Lukas Graham. Sunget sange om barndommens gade og minderne derom. De handler alle om en forsvunden tid, der aldrig kommer igen. Om det der engang var – og om at mindes og hylde sin hjemstavn. Det har sangerinde og sangskriver Anne-Mette Bergmann også gjort med sin sang ”Udsigt fra Fjorden”
17. september 2018

Ultimativ kæreste-weekend i Vejle

Efter Danmarks fantastiske sommer i år, besluttede det rejseglade, københavnske par at udforske en af Danmarks perler, Vejle. Her stod den på forkælelse med spa, gourmet-oplevelser og udforskning af byens arkitektur.