Bloggen: Gode feriehistorier fra Vejle

Vejle er et vildnis af gode oplevelser, og her på bloggen kan du læse et mylder af gode historier, som fortæller om vores lille særlige storby med stor natur, fristende shopping, nyskabende gastronomi og meget andet.

03. september 2019

En onkel med kant

Hos Onkel A i Orla Lehmannsgade bliver der ikke gået på kompromis – hverken på kvaliteten eller kærligheden. Bag hver anretning er et principfast koncept. Det kræver tilvænning for enkelte, men fra de fleste gæster er kærligheden gensidig.

Det skal du se i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag den ultimative guide til din ferie i Vejle.

16. august 2019

Et kig ind i køkkenet hos Restaurant Me|Mu

Den vejlensiske gourmetrestaurant Me|Mu leverer madoplevelser i særklasse. Men hvad skal der egentlig til for at markere sig på det gastronomiske landkort og få tildelt en Michellin-stjerne?
22. juli 2019

Gastronomi i børnehøjde

Mad skal ikke kun smage godt – det skal også være sjovt. Tag på gastronomiske oplevelser i Vejle og omegn, hvor maden bliver en leg.
12. juli 2019

Gør ferien til et madeventyr for både børn og voksne

Aktiviteter hvor maden er omdrejningspunktet giver anderledes ferieoplevelser. Bloggeren Mor til Mernee kommer med råd til, hvordan du kan inddrage børn i det gastronomiske univers.
05. juli 2019

Med Gastro Guiden får du lidt ekstra med hjem fra Vejle

Gastro Guide skal sætte Vejle på gastro-turismekortet og give lidt mere til turister og vejlensere, når de besøger attraktioner i Vejle og omegn.
03. juli 2019

Alt her er valgt med mit hjerte

Drejer du af fra Vejles gågade og ned ad den hyggelige Vissingsgade, finder du en verden af danske specialiteter hos SMAGdansk. Det hele er nøje udvalgt af butiksejeren Heidi, der lader mavefornemmelsen råde.
11. juni 2019

Vejle samler igen madfotografer fra hele verden

Det er femte gang, FOODPHOTO Festival løber af stablen og tredje gang, festivalen bliver afholdt i Vejle – og det er ikke en tilfældighed. Madfotografen bag festivalen, Günther Beer, er imponeret over, hvor meget Vejle engagerer sig i mad og gastronomi.
10. juni 2019

Fra fan til kunstner: Saskia udforsker mad og nydelse

Saskia de Wal har fået sine værker med på fotoudstillingen FOODPHOTO Festival 2019 i Vejle. Hun er glad, stolt og beæret – og viser det gerne.
31. maj 2019

Tæt på kunderne

Osteriet ligner en butik. Der er en disk, kølere, hylder fyldt med kvalitetsprodukter og et enormt osteudvalg. Alligevel får jeg følelsen af at træde ind i et hjem. Måske er det den hyggelige indretning, der gør forskellen – måske er det den udstoppede ged eller Kits varme velkomst.
29. maj 2019

God vin i Grønnegade

Anduma Vinbar byder på 200 vine og minimum 80 kan altid købes på glas. Ejeren Troels Knudsen kender duften af halvfermenteret druesaft fra Barolovinens hjemegn, og han kender sit udvalg – og fortæller gerne om det.
28. maj 2019

Madkunstfestival: Vejle vælger gastrovejen

Når madkunstfestivalen ’Smag på kunsten’ finder tallerkenerne frem i Vejle fra den 5.-8. juni, understreger det, at her er en by, hvor man mener det, når man siger gastro.
17. maj 2019

En whiskydrøm gik i opfyldelse

Lige syd for Give, i den lille by Farre, ligger et af Danmarks mindste whiskydestillerier. I 1475 hed byen Fary. Nu hedder whiskyen det. Fary Lochan er et topmoderne og charmerende destilleri i skovkanten ved den lille sø, der har inspireret til Lochan i navnet.
16. maj 2019

Fra jord til bord i Give

Æg fra naboens høns, nødder fra eget naturhegn, rabarber fra egen køkkenhave og hovedingrediensen: Mælk fra egne jerseykøer. Velsmagende og æstetiske ispinde bliver lavet med omhu hos Engmark.
30. april 2019

Vikingehistorier to-go

Drik en kop kaffe navngivet efter de nordiske guder med udsigt til Kongernes Jelling. Café Sejd ligger på Gorms Torv, og Gorm kunne i bund og grund have været stamkunde i den mytologisk inspirerede café med den oldnordiske atmosfære.