03. juli 2019
Af: Anne Lottrup

Alt her er valgt med mit hjerte

Drejer du af fra Vejles gågade og ned ad den hyggelige Vissingsgade, finder du en verden af danske specialiteter hos SMAGdansk. Det hele er nøje udvalgt af butiksejeren Heidi, der lader mavefornemmelsen råde.

I butikken står det store udvalg af kvalitetsvarer farvekoordineret på snorlige rækker. Det kan måske lyde lidt stramt, men atmosfæren i SMAGdansk er afslappet og varm. Heidi smiler bag disken, hvor der står smagsprøver klar til næste kunde.

Heidi fandt den rette hylde

Heidi havde længe drømt om at åbne sin egen butik. Drømmene, tiden og de rette omstændigheder gik sidste år op i en højere enhed. Den 23. marts kunne hun åbne døren og invitere de første vejlensere ind i sit smagfulde univers.

“Ja, jeg bliver ikke millionær af det, men jeg går glad på arbejde,” kommenterer Heidi om hele processen med at åbne sin egen butik.

Heidi fandt den rette hylde – og fyldte den med kirsebærbalsamico, kaffesirup, chokolade og mange flere lækre sager.

Mavefornemmelsen og hjertet

Hos SMAGdansk er der ikke den vare, som Heidi ikke selv har udvalgt blandt sine leverandører. Smagen skal selvfølgelig være i særklasse og kvaliteten også – men den vigtigste faktor er, at det føles rigtigt.

Heidi vil gerne give sine gæster en totaloplevelse hver gang. Betjeningen er personlig, og Heidi kender sine produkter, så hun kan ikke blot rådgive om dem, men også fortælle deres historie. Der er smagsprøver klar til at friste både de vejlensiske stamkunder, og de turister, der gerne vil have en bid af Danmark med hjem.

“Det er ren mavefornemmelse. Jeg tror også, det hjælper til at give gæsterne en bedre oplevelse. Jeg kender mine leverandører og deres produkter. Alt her er valgt med mit hjerte,” fortæller Heidi.

Gade-fællesskab

Selvom Heidi primært arbejder alene, er der ingen mangel på gode branchekollegaer i nærheden. I Vissingsgade er der er stærkt social sammenhold butikkerne imellem. Selvom de bidrager med vidt forskellige ting til handelslivet i gaden, samler de sig gerne til en sommerfest eller for at trække på hinandens kompetencer.

Der er altid risici forbundet med at starte sin egen butik, og nogle gange går det ikke som ønsket. Heidis drøm går godt – men det var ikke alle, der troede på ideen, da SMAGdansk slog dørene op.

En af de andre butiksejere på Vissingsgade fortalte Heidi, at han havde haft sin tvivl, men den er helt væk nu. SMAGdansk og Heidi er kommet for at blive.