12. juni 2019
Af: Anne Lottrup

Cykelmoster helt i top!

Tine Mathiesen kastede sig for første gang over Grejsdalsløbets hårde rute og mange højdemeter i 2018. I år var hun tilbage igen – med endnu mere blod på tanden til at give Vejles “pokkers bakker” baghjul.

Bidt af en gal jernhest

I foråret 2015 lod dengang 40-årige Tine Mathiesen sig lokke med til et mini-triatlon på sin arbejdsplads. Hun købte sin fars racer til formålet – og hun slap den aldrig igen. I dag er hun passioneret motionscykelrytter med egen blog og træner for eget kvindehold. 

Da selverklærede cykelmoster Tine i 2018 første gang prøvede kræfter med Grejsdalsløbet, skulle der i den grad kræfter til. Motivationen var ikke helt i top fra morgenstunden, og selvom de skønne mennesker og smukke omgivelser hjalp på humøret og dagen alt i alt var dejlig, vidste Tine, at hun kunne gøre det endnu bedre.

Målrettet træning

Siden januar har Tine Mathiesen trænet målrettet op til Grejsdalsløbet med coach Mads Frank. Mads har rådgivet og tilrettelagt et træningsprogram, som Tine har fulgt for at blive klar til Vejles mange højdemeter.

Selvom motivationen kunne have haft et gear mere i 2018, gennemførte Tine Grejsdalsløbet på 3 timer og 21 minutter. Hun lå placeret 19. bedst i køn og 7. bedst i aldersgruppen. Hun var dog klar på revanche.

– Mads Frank var en stor hjælp. Dels til selve den fysiske træning, men også mentalt. Hvis jeg f.eks. havde haft en af de dage, hvor man bare tænker “lorteben – alt gik galt!” kunne han holde overblik, se på tiderne og sige “Næ, du ligger fint tidsmæssigt” og komme med optimeringsforslag, forklarer Tine Mathiesen.

Tine deler gerne sin træningsindsats. På VisitVejles facebookside har alle kunne hente inspiration og følge træningen i en miniserie på 6 afsnit.

Afsnit 1: Mød Cykelmoster Tine

Afsnit 2: Cykelmosteren og Danmarks hårdeste cykelbakker

Afsnit 3: Cykelmoster og dødsintervallerne 😱

Afsnit 4: Intervaller og mentale spil

Afsnit 5: Fra cykelmoster til bakkemonster

Afsnit 6: Cykelmoster til Grejsdalsløbet 🤞🚵‍♀️

Fællesskabet betyder meget

Selvom Tine Mathiesen i 2019 gik til Grejsdalsløbet med en målrettet mission, er der selvfølgelig også tid til hygge. Som en del af Team Motionsfeltet, et landsdækkende motionsfællesskab, har Tine fået mange venner blandt de andre cyklister – også fra andre løb og forskellige cykelture, hun har været på.

– Der er en fantastisk stemning til sådan et løb. Det er interessen, der bringer folk sammen – så der er alt fra direktører til skraldemænd, der bare har det godt sammen, fortæller Tine.

Mission accomplished

Gode vibes, struktureret coaching og skøn stemning blandt de deltagende – Grejsdalsløbet 2019 blev en succes og træningsforløbet gav pote. Tine Mathiesen tog kampen mod Vejles bakker, og de fik hende ikke ned med nakken. Motivationen var med hende og der var fokus på fremdrift.

Målstregen fangede hun på 2 timer og 53 minutter.

Det er vist ikke for meget sagt at kalde det en markant forbedring. Den målrettede indsats kulminerede i et løb, cykelmoster Tine kun kan være stolt af. Hun fik desuden den 9. bedste placering i køn og 4. bedste i alder.

Passioneret entusiast

Der er ingen tvivl om, at Tine Mathiesen har fundet sin rette hylde med cykelsporten. Hun elsker det – alt fra turene, hvor det handler om at slå hovedet fra til den knaldhårde træning. Cykelsporten kan nemlig tilpasses rytterens behov.

Til spørgsmålet om hvorvidt, hun ville anbefale motionscykling til andre, lød svaret prompte.

– Det bliver et fuldstændigt, totalt passioneret, rungede ja!

Her er en af Tines favoritruter i Vejle – lige til at downloade til cykelcomputeren.