16. december 2019
Af: Thomas La Cour

En bid af Oceanien på Dæmningen

SteakeRiet serverer ukompliceret velsmag. I rammer der både eksklusivitet og en hjemlighed, der er helt nede på jorden. En rigtig god bøf med hjemmerørt sauce eller et flot stykke laks med garniture falder i de flestes smag.

Det skal være hyggeligt at gå ud at spise, og maden på tallerkenen skal helst ikke være noget, du kunne have lavet lige så godt hjemme i eget køkken. Men på den anden side behøver de gastronomiske oplevelser heller ikke kræve samme intellektuelle kapacitet som at læse Dostojevskij. Vi er trods alt taget ud for at hygge os – sammen.

Angus- og herefordkvæg fra Australien og New Zealand

På SteakeRiet gør man meget ud af hygge om gæsterne. Restauranten, der ligger lige ned til Mølleåen på Dæmningen er delt op i flere, hyggelige hjørner, der har hver sin stemning. Der er borde ved de store vinduer ud mod livet på Dæmningen, og der er andre hyggelige, dæmpede rum, hvor du rigtig kan finde varmen i aftentimerne. Træpaneler og en imponerende vinreol af brændt træ, rumdelere med bøgebrænde eller granit og en rustik staldskydedør ind til selskabslokalerne bidrager til den rustikke og varme atmosfære. Det dufter lidt af Australien og New Zealand, og den forbindelse kan også ses på menukortet.

– Vi bruger hovedsageligt oksekød fra Australien og New Zealand, fordi deres Angus- og Hereford-okser går på græs hele livet. Det er kød af meget høj kvalitet fra dyr, der har haft det godt, siger Line Rasmussen, der sammen med gemalen René har drevet restaurant i Vejle i mere end 12 år – de sidste tre år som SteakeRiet.

Den ærlige madoplevelse

Serveringerne rummer en god portion storytelling, for intet er tilfældigt. Du får altid en lille anekdote tilknyttet det, der bliver serveret – eller det, du finder i indretningen.

– Det er vigtigt for os, at vi kender baggrunden for det, der ender på tallerkenen. Råvarernes kvalitet er en æressag for os, og vi laver alt fra bunden. Vi vil gerne levere en madoplevelse, der er ærlig, og vi har altid en lille håndfuld alternativer til den gode bøf. Men vi er altid kræsne, når vi tager nye råvarer ind – både kvalitet og dyrevelfærd skal være i orden, siger René Rasmussen.

Du kan f.eks. finde både bæredygtig, færøsk laks, confiteret and og unghanebryst som smagfulde alternativer til oksekødet.

Tre bøffer – fire slags garniture

Bøfferne findes i tre forskellige udskæringer og størrelser: Filet, mørbrad og ribeye. Gæsten bestemmer selv, i hvilket af fire temaer, kødet skal serveres: Med pommes frites, pommes Anna eller smørstegte petitkartofler og Madagascar-pebersauce, hjemmerørt bearnaise, whisky- eller balsamicosauce.

Gæsterne kan selv vælge én, to eller tre retter ”a la carte”, eller de kan vælge sæsonmenuen, hvor køkkenet har sammensat tre serveringer, der passer til årstiden.

Loungestemning

Vinkortet rummer kvalitetsvine fra alle de gængse, vinproducerende lande, og du finder også et ekstra eksklusivt udvalg på kælderkortet, hvis du vil have en særlig vinoplevelse. Hvis du er til øl eller alternativer uden alkohol, slår ambitionsniveauet også igennem. Øllet i hanerne og sodavandene i køleren kommer fra Hancock, og der er også økologisk saft fra Søbogaard.

Hvis du vil forlænge madoplevelsen med en drink før eller efter, lokker flere hjørner i restauranten med loungestemning og bløde møbler. I sommerhalvåret er den hyggelige gårdhave dækket op til en god aften. SteakeRiet er et sted, hvor gæsterne gerne bliver lidt længere.