01. marts 2019
Af: Anne Lottrup

Find din indre Froome eller Fuglsang

Om 2,5 år skal Vejles motionscyklister dele deres bakker med den professionelle verdenselite. Tour de France kommer til Danmark, og Vejle skal lægge asfalt til starten på tredje etape. Danmarks Alpe d’Huez er klar til at byde velkommen til både amatør- og eliteryttere.

Ventetiden til touren 2021 giver rig mulighed til de cyklister, der vil prøve kræfter med Vejles bakker, før tour-rytterne får chancen. Sammenlagt har Vejle næsten lige så mange højdemeter som Alpe d’Huez. Det er en af grundene til, at Vejle er blevet så populær blandt Danmarks cykelentusiaster.

Løb til alle ryttere

De fleste kender Vejles cykelruter, hvis ikke fra egne ture, så fra PostNord Danmark Rundt. Vejle er også hjem for en af motionscykelløbernes helt store klassikere Grejsdalsløbet, der løber af stablen i weekenden 11.-12. maj 2019. Der er noget at komme efter for alle motionsryttere, uanset om deres niveau passer Grejsdalsløbets længste distance på 210 km eller Gran Fondo-løbet i Jennums korteste distance på 20 km.

Ideelle cykelforhold

Vejles cykelruter byder på alt fra naturskønne hårnålesving til barske bystigninger. Kiddesvej og Gl. Kongevej har særstatus i cykelverdenen. Bakkerne er korte, men intense med deres 19 % stigning. Tæt på fjorden er der hårnålesving i Munkebjergs smukke skove. Den længste stigning finder du også ved Munkebjerg. Bakken mod golfbanen er 1700 meter.

Kør tour-ruten til

Den præcise rute for tourens tredje etape er ikke fastlagt endnu, men det skal ikke forhindre dig i at prøve kræfter med de mulige strækninger. Vejles landeveje er klar. Blandt andet ved vi allerede, at feltet skal lægge vejen forbi Kongernes Jelling. Her er også rig mulighed for rolige cykelture i betagende natur, hvis det ikke er førertrøjen, man drømmer om.

Se Vejles hårdeste bakker her.

På knappen herunder kan du downloade en 34 kilometer lang cykelrute, der tager dig med på Vejles bedste – og hårdeste – cykelrute.