11. april 2018
Af: Charlotte Nygaard

Lad verden svøbe sig om dine smagsløg

København har det. Lige så Aarhus og Odense. Og nu også Vejle. Vi taler naturligvis om Street Food, som sendte min og familiens smagsløg på lidt af en jordomrejse.

Duften af hvidløg, karry og chili blander sig i luften med den sislende lyd af varme ting på en stegepande. Et par venlige mørke øjne rammet ind af en tyrkisk folkloredragt smiler min familie varmt i møde, mens hun rækker os en bakke med sprødstegte søde kartofler som smagsprøve.

GPS’en læser rigtigt nok 7100 Vejle, men på Dæmningen 44B har et lille udsnit af verden indtaget de tidligere diskotekslokaler og fremtryller lækre kulinariske oplevelser hos Street Food Vejle.

Schnurrbart og knasende rejer

I en af madboderne er en mand med en imponerende schnurrbart og en kunstfærdigt formet turban på hovedet i fuldt sving med at stege den karrykrydrede indiske ret Butterchicken, mens fire sorthårede vietnamesere i boden ved siden af snitter gulerødder og kål med lynets hast til Bún Special.

Om du er til mexicanske sprøde tacoskaller med chilikrydret fyld, tyrkisk spicy oksekød på grillspyd, knasende indbagte rejer eller Madindustriens skiftende menukort, har Street Food Vejle noget til enhver smag.

Blød hummus og delikat asiatisk

En hurtig rundtur til de forskellige boder, og familiens ganer har truffet deres beslutning. Min mand og ældste datter er blevet fristet af de sprødstegte søde kartofler, de tyrkiske grillspyd og den bløde hummus.

Min yngste datter og jeg har i stedet ladet os friste af vietnamesiske MOW og deres Bún Special – min med ekstra meget koriander, som er min absolutte yndlingskrydderurt.

Og det er uden diskussion gode valg, vi har truffet – uanset om vi befinder os i det sydøstligste kulinariske hjørne af Europa, eller om vi tager skridtet helt ud til det asiatiske køkken.

Selv om tungemålet rundt om os er vejlensisk, er retterne delikat autentiske, og der er rigeligt af dem.

Få sol til fregnerne

Vores farverige retter tiltrækker da også nysgerrige spørgsmål fra flere af Street Food Vejles gæster, som søger førstehåndsindtryk af maden, inden de selv vælger deres bid af verden.

I øvrigt bør du ikke snyde dig selv for chancen for at trække dig ud af de dunkle lokaler og ud i solen, hvis du er heldig at runde Street Food Vejle på en solrig dag. Her kan du nyde midtbyens mange lyde, mens du nyder din lille smagsvariant af kloden og får sol til fregnerne.

Street Food Vejle holder til på Dæmningen 44B og har åbent hver dag kl. 11-21.