03. juli 2018
Af: Carsten Johansen

Miniguide: Vi har testet Vejles bedste oplevelser til mænd

”Frihed” kan defineres på mange måder. Fx når konen tager på en shoppingtur, og du slipper for at tage med. En halv dag helt for dig selv – hvad kunne du tænke dig at lave? Jacob var ikke i tvivl, så vi testede Vejles bedste oplevelser til mænd.

Første stop var hos Hr. Barber

Vejles første barbersalon – og kåret som Danmarks bedste – har ligget i hyggelige Vissinggade i 4 år og har et stort stampublikum. Da vi ankommer til Hr. Barber, er der Johnny Cash i højttaleren. Ved bardisken kan du få en kop friskbrygget kaffe – eller en fadøl med en lille skarp ved siden af.

– Mænd er meget trofaste, når de har fundet noget, de kan lide, forklarer Hr. Barber, Jesper Krambech, mens han masserer ”beard butter” (”skæg-smør”) ind i kundens veltrimmede skæg.

Derfor har barberen en meget indforstået tone med sine kunder – men bare rolig, det er en tone, som de fleste mænd nemt falder ind i. Jacob havde heller ikke svært ved at grine med sin glade barber.

– Det kan vel kaldes værkstedshumor. Jeg har en meget plat sans for humor, og jeg kan ikke holde min mund, forklarer Jesper med et smil.

Next stop: MyGarage.dk

Velduftende og med fløjlsblød ansigtsbehåring kører Jacob videre til Vejle-fænomenet MyGarage.dk.

Mygarage.dk er et sted, hvor mænd dyrker deres kærlighed til biler. Klassiske biler, specialbiler, luksusbiler. Jacob har julelys i øjnene, mens han kører sin egen Skoda Octavia ind på parkeringspladsen ved den gamle industribygning, der i dag er hjem for nogle af markedets mest eksklusive fartøjer på fire hjul.

– Mygarage.dk indeholder autoriseret service for Porsche, Maserati og Rolls-Royce. Vi har showrooms for de danske forhandlere af Jaguar og Land Rover. Vi er connecting partner for McLaren og Rolls-Royce, hvor vi formidler både nye og brugte biler for disse to mærker. Vi har brugtvognssalg af diverse forskellige premium-bilmærker. Desuden har vi showrooms for to forhandlere af klassiske og veteranbiler. Der er nok at kigge på for alle, som sætter pris på flotte biler, siger Alexander Wisler, brand manager hos MyGarage.dk.

Ud over de biler, der er til salg, tilbyder MyGarage opbevaring af din eksklusive luksusbil. Hvis du ikke vil have din Porsche til at stå ude ved fortovet, kan den stå i en gennemsigtig glasmontre, som altid er opvarmet til stuetemperatur. Gæster i MyGarage kan beundre luksusbilerne i de 56 glas-garager, som i 2018 alle er optaget.

Bil-elskere, der har køretøj opmagasineret hos MyGarage, er automatisk medlem af Gentlemen’s Lounge, hvor de kan diskutere cylindre og krom over en kølig fadøl. Medlemmer bliver også inviteret med til events som trackdays og lignende.

– For mig er det et perfekt drengerøvs-sted. Jeg kommer helst på besøg næsten hver måned, siger Jacob.

Denne dag får han lov at sidde bag rattet i en sportsvogn fra McLaren, som MyGarage netop har fået mulighed for at markedsføre. McLaren har aldrig tidligere været aktiv på det danske marked.

– I de senere år har flere og flere fået mulighed for at opfylde drømmen om at eje f.eks. en Porsche eller en Ferrari. Hvis du vil have noget helt specielt, som folk ikke har set før, er McLaren et godt bud, forklarer Alexander, mens Jacob forsigtigt griber rattet i den Batmobil-lignende supersportsvogn.

Lige en bid burger på vejen hjem

På vej hjemad lægger Jacob lige vejen ind omkring Burger Shack, som er en af Vejles nyeste burger-restauranter med en charmerende beliggenhed i de smalle gågader ved Midtpunktet. ”Vadestedet”, som Vejle egentlig betyder, har i de senere år fået en række gourmet-burgerrestauranter.

Burger Shack har sin egen, charmerende fortolkning af en amerikansk diner med skiver af rå fyrretræ som tapetsering på væggene. Varerne, som langes over disken, er bøffer lavet af fritgående, dansk kvæg, økologiske grøntsager og friskbagte boller.

En burger skal være frisk, og det samme gælder pomfritterne. Ud fra disse kriterier er det let at anbefale Burger Shack, mener Jacob.

– Det var især bøffen, der bare var vildt god. Saftig og med masser af smag, konstaterer Jacob tilfreds.

En hyggelig dag er ved at være slut, så Jacob skal hjem til frokost med sin hustru:

– Jeg tror bare, jeg tager resten af den grønne salat fra i går aftes. Og et æble. Jeg skal jo have god appetit til i aften, hvor jeg synes, vi skal finde en god restaurant …