28. juni 2019
Af: Kristine Buske

Nu kan du stige på Vejles nye Shuttlebus – nemt og gratis

Vejles nye shuttlebus er nu klar til afgang, så det bliver endnu nemmere at være turist i byen.

Det er nemt og det gratis. Sådan bliver det med Vejles nye shuttlebus der fra 29. juni til 11. august kører rundt på vejene i Vejle og omegn.

Konceptet er kendt fra verdens storbyer som hop-on-hop-off  — i Danmark ville vi sige stig-af-stig-på. Og det er helt enkelt det, det handler om. Du kan stige på ved Vejle Trafikcenter, Billund Lufthavn eller der, hvor du overnatter og stige af ved en af de attraktioner, du gerne vil besøge eller i Vejle midtby, hvor du kan shoppe, tage på café eller besøge byens seværdigheder. Det er nemt, og det er gratis.

Der er tre afgange om dagen, så du kan stige på bussen igen, når benene bliver trætte og er klar til at vende hjem. Bussen gør det endnu nemmere at være turist i Vejle.

”Vi kunne se, at flere og flere af vores turister kommer til byen uden bil. Det skyldes bl.a., at Billund Lufthavn har haft vækst de seneste år, og vi derfor får flere gæster fra lande som England, Spanien, Italien og Kina. Derfor har det været nødvendigt at finde en løsning, der kan transportere turisterne rundt til attraktionerne,” siger Erhvervs- og Turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard.

Efterspurgt af turistattraktionerne

Busruten binder Vejle sammen med turistfyrtårnene LEGOLAND, Givskud Zoo og Kongernes Jelling og kommer samtidig forbi byens overnatningssteder. Målet er, at bussen skal hjælpe turistorganisationerne med at tilbyde deres gæster endnu bedre service.

”Især overnatningsstederne og Givskud Zoo har efterlyst bedre busmuligheder i sommerperioden, og her ser vi shuttlebussen som en rigtig god løsning,” siger Morten Damgaard.

Skal brande vejle som turistvenlig by

Det er en af de første shuttlebusser af sin art i Danmark. Shuttlebusserne i København og Aarhus er sightseeingbusser, hvor der følger en turistguide med. Men Vejles nye shuttlebus har alene til formål at transportere turister nemt og gratis rundt mellem Vejle og omegnens turistattraktioner og overnatningssteder.

”Den nye shuttlebus kommer til at brande os endnu mere som turistvenlig by. Derfor håber vi også, at vi ikke kun kan fylde busserne, men generelt kan trække flere turister til byen, som får øjnene op for Vejle. Bliver det en succes, og vi ser behov for at gentage projektet, skal vi kigge på, om ruten skal udvides, og om der skal være flere afgange til næste år,” siger Morten Damgaard.