12. april 2018
Af: Carsten Johansen

Ørnebjerg er klar til kamp – tager du imod udfordringen?

Nørreskoven byder alle mountainbikere op til dans med 330 højdemeter fordelt over godt 5 km spor omkring højdedraget Ørnebjerg. Andre cyklister er også velkomne i den kuperede skov – men kun for at kigge på.

Selvfølgelig må du cykle i Nørreskoven, uanset hvilken cykel du har. Det er faktisk en rigtigt god ide, som varmt kan anbefales. Især på en varm sommerdag, hvor træernes skygge afkøler dig, mens du lægger kræfter i dit tråd op og ned ad de mange bakker.

Men hvis du skal benytte MTB-sporet, skal du benytte din mountainbike. Ellers skal du ikke regne med at knække de mange hidsige opkørsler.

Ruter med to sværheder

Mountainbikeruten i Nørreskoven er delt op i to afsnit: 3,2 km for de let øvede og 2 km for de mere erfarne ryttere, der ikke lader sig kyse af udsigten til at møde huller, store sten, rødder og drops. Ved du ikke, hvad drops er? Så hold dig til den blå rute 😊 (eller se faktaboksen).

Start på ruten hedder Ørnebjerg og ligger bag Vejle Idrætsefterskole. Efter et kort stykke deler ruten sig, og de skrappe fortsætter i det røde spor. Vi andre kan nøjes med det blå spor, som går længere ind i skoven, men ikke er helt så teknisk krævende.

Tag hensyn overalt i skoven

Pointen med at have en mountainbikerute er naturligvis først og fremmest, at der kan anlægges særlige forhindringer og udfordringer. En anden fordel er, at almindelige cyklister ikke forvilder sig ind på sporet og risikerer at være i vejen.

Vidste du ...

Drops på MTB

En af de mest nyttige manøvrer for en MTB-kører er at mestre et drop – det vil sige et brat fald i sporet, som får dig til at styrte, hvis du blot bliver siddende i sadlen. På MTB kører du ned ad drops ved at rejse dig let i pedalerne og skubbe cyklen fremad i strakte arme, mens du skubber bagdelen om bag sadlen.


I resten af skoven er det også dejligt at cykle, men her er det mountainbikerne, som må tage hensyn – både til de andre to-hjulede eller to-benede, og til skoven i det hele taget. Cyklernes brede dæk slider hårdt på naturen, hvis rytteren ikke tænker sig om.

Den smalle sti

Uanset om du cykler mountainbike eller almindelig cykel, skal du altid holde dig til de afmærkede stier og respektere, når afsnit af sporet er blevet lukket af.

Husk også altid cykelhjelmen – i skoven såvel som på alle andre cykelruter