12. april 2018
Af: Carsten Johansen

På udkig efter et grønt og bæredygtigt måltid? Vælg mellem disse tre steder

Bæredygtighed, økologi og lokale, sæsonbaserede råvarer – du får en bedre spiseoplevelse, når din mad er frisk og samvittigheden god. Hop med på den grønne bølge i Vejle.

Uanset om det gælder frokost, middag eller noget hurtigt on-the-run – Vejle kan levere dig en grøn og bæredygtig udgave.

Her er tre af de mest fristende:

1. DEN PÆNE TIL AFTEN

Hopballe Mølle er en skøn naturperle ca. 10 km nord vest for Vejle. Med idyllisk placering og fantastisk udsigt til Grejs Å.

Den charmerende restaurant åbner rummet op med sine store panoramavinduer, der giver luft og lys. Nyd en skøn palet af Hopballe-gårdens produkter, blandt andet stedets kendte økologiske Hopballe-kylling.

Når du slår mave, så giv den hyggelige gårdbutik et besøg. Her kan du få lækre specialiteter med hjem, blandt andet stedets kendte Hopballe-kyllinger.

2. DEN HYGGELIGE TIL BRUNCH OG FROKOST

ONKEL A er Vejles nyeste, og eneste, ”Kaffebar, smørrebrødssalon og brunch/frokost spisested”

Her er nøgleordene grønt, friskt og simpelt. Det minimalistiske øko-menukort byder blandt andet på en ”veggiebrunch”, som også kan laves vegansk. Priserne er overkommelige, rabarber-saften koldpresset, kaffen friskbrygget og kagerne nybagte.

3. DEN HURTIGE TIL KAFFEN

Sund, økologisk mad, lokale, danske råvarer, god kaffe og uformel stemning – sådan lyder mantraet fra Caféen i Spinderihallerne. Stedet var oprindeligt et bomuldsspinderi fra 1896, og det fortæller en af de væsentligste historier om Vejle – nemlig om forvandlingen af Vejle fra en lille provinskøbstad til en driftig industriby.

I caféen får du en let og sund frokost ­– foruden naturligvis friskbrygget kaffe, the og andre drikkevarer, som du kan tage med, når I skal på tur og udforske området i og omkring Vejle.