14. oktober 2019
Af: Freja Fredsted Dumont

Restaurant Remouladen: Dansk og fransk cuisine, når det er bedst

Udover Vejles smukkeste udsigt over Vejle Fjord byder Restaurant Remouladen på et moderne, dymanisk køkken. Her serveres danske signaturetter som smørrebrød og rødgrød med fløde kombineret med bistroretter fra det franske køkken som moules mariniéres og gedeostsalat. 

Vejles havnefront er på få år blevet forvandlet til en spændende bydel med et hyggeligt kanal- og havnemiljø; her kan du se prisbelønnet arkitektur, opleve den smukke udsigt over Vejle Fjord og nyde kulinariske oplevelser i særklasse hos Restaurant Remouladen, der har stærke rødder i det danske køkken og den franske madlavningstradition.

Mormor med smag for fransk gourmet

Hele eventyret for Remouladen startede som en hyldest til det danske mormor-køkken; god, traditionel, dansk mad lavet med kærlighed fra bunden – dog med et moderne twist. Det var da også på grund af Remouladens nytænkning af smørrebrødet, at de i 2014 markerede sig på det gastronomiske landkort. Her vandt de nemlig prisen for ”Årets Frokostrestaurant” af Den Danske Spiseguide, og pludselig var lokalerne stopfyldte med gæster hver eneste dag.

“Fra den ene dag til den anden blev vi pludselig berømte. Gæsterne spredte nyheden om, at Vejle var værd at gæste for en kulinarisk oplevelse. Vi startede med tarteletter og stegt flæsk, og i dag er vi en moderne brasserie restaurant med et dansk/fransk køkken af høj kvalitet, som tiltrækker næsten halvtredstusinde spisende gæster hvert år. Det er vi utroligt glade og stolte over,” siger administrerende direktør, Daniel Bro Schmidt, som har været med fra begyndelsen af Remouladens rejse.

Respekt for dyr og råvare

Hos Restaurant Remouladen har de stærke holdninger til deres råvarer og omgivelser – men de er ikke frelste.

“Vi er vilde med danske råvarer og gerne fra lokalområdet – men kun, hvis det er dér, vi finder de bedste varer. Vi vil f.eks. hellere have en god, lokal tomat fremfor en økologisk tomat fra Peru. Hvis det drejer sig om en saftig, god bøf, så går vi efter den møre bøf, og at dyret har haft det godt fremfor, at bøffen ikke er mør, men at den er økologisk. Det er smagen og kvaliteten, der styrer”, siger Daniel Bro Schmidt.

Det er ikke kun dyrevelfærd, der prioriteres  højt i køkkenet hos Remouladen – for råvarernes ve og vel er også vigtigt for køkkenchef Daniel McBurnie, som sætter stort fokus på at behandle sine råvarer godt, når de er på skærebrættet. Det handler for ham om respekt for naturen og for det hårde arbejde, som ligger i at producere nogle af verdens bedste råvarer i Danmark.

“I Danmark er vi rigtig gode til at producere gode råvarer. Og ligesom god behandling af dyrene er vigtigt, så er god behandling af råvarerne altså også vigtig. Det handler om at behandle sine råvarer med respekt – også efter de er høstet og slagtet”, siger Daniel McBurnie

Remouladens retter derhjemme

På menukortet finder du alle Remouladens favoritter, som hver især fået personalets udelte opmærksomhed. Frokosten indeholder udover retter som rørt tartar og østers også de mere traditionelle frokostretter med fokus på smørrebrød, der i moderne fortolkning er ført up-to-date i stil og anretning; eksempelvis med færøsk røget laks, peberrod på skyr, svagt syltet æble, fennikel og vild brøndkarse på toppen. Aftenkortet er mere præget af enkle og velsmagende gourmetretter med et internationalt snit.

“Hvis du selv skulle få lyst til at forsøge dig med nogle af vores yndlingsretter, har vi netop udgivet kogebogen ”Bistromad” . Udover at bogen indeholder en masse opskrifter på nogle af restaurantens nye og klassiske retter gennem tiden, er det også et kik ind bag kulisserne. Bogen skulle gerne vise, hvor meget passion og hårdt arbejde, der ligger bag den oplevelse, vi serverer for gæsterne”, siger Daniel Bro Schmidt. Bogen kan købes på hjemmesiden bistromad.dk.