05. juli 2019
Af: Kristine Buske

Skræddersyede madoplevelser i Vejle

Gastro Guide skal sætte Vejle på gastro-turismekortet og give lidt mere til turister og vejlensere, når de besøger attraktioner i Vejle og omegn.

Efter eksotiske oplevelser i Givskud Zoo, historiske perspektiver ved Jellingstene eller kulturelle oplevelser som Vejles vartegn Bølgen og Fjordenhus, har du måske fået smag for flere oplevelser i Vejle og omegn.

Med VisitVejles nye Gastro Guide kan du nemt få inspiration til, hvor du finder gastronomiske oplevelser, der tilføjer noget ekstra til dit besøg i området. Guiden fremhæver en række lokale restauranter, spisesteder, gårdbutikker og specialbutikker – alle autentiske steder med lokale råvarer i høj kvalitet og en særlig atmosfære, der sammen er med til at skabe fortællingen om Vejle.

”Vi vil gerne have, at gastronomien skal give noget ekstra til oplevelsen af Vejle og omegn. Når man alligevel i Legoland eller Kongernes Jelling, så kan man også opleve de mange madoplevelser, Vejle har at byde på,” siger Maria Stilund Sommer, der er projektleder på VisitVejles projekt om gastro-turisme.

Gastro-turisme trender

Gastronomi er hot og har været det længe. Gennem Instagram, hvor bloggere og private lægger det ene lækre madbillede op efter det andet, har gastronomi også fået sit indtog i turismesegmentet.

Tendensen handler om at kombinere fornøjelsen ved at rejse med fornøjelsen ved at spise. Altså det gode fra to verdener, der smeltes sammen og tilfører lidt ekstra til hinanden.

”Gastro-turisme et af de største områder inden for turisme lige nu. Der er kæmpe awareness omkring det. Og nu viser Vejle, at vi også har stort potentiale på det område. Derfor håber vi, at Gastro Guide vil sætte Vejle på gastro-turismekortet på internationalt plan,” siger Maria Stilund Sommer.

”Køb lokalt – det er genialt globalt”

Lokale valg er genialt for klimaet

Men det handler ikke kun om at vise byen fra sin gastronomiske side. Udover at smage bedre og have en særlig atmosfære, er lokale råvarer også bedre for klimaet. Det slår VisitVejle et slag for med sloganet ”Køb lokalt – det er genialt globalt”.

Det handler helt enkelt om, at jo mere lokalt vi køber, jo mindre mad bliver fragtet rundt i verden med køretøjer, skibe og fly. Det har altså betydning for de CO2mængder, vi slipper ud i atmosfæren.

”Globalt er der behov for, at vi ændrer vores måde at forbruge mad og tænke mere lokalt for at mindske vores CO2-aftryk. Nogle ville måske mene, at det er små skridt i en lille by som Vejle, men vi mener, at det vigtigste er at gøre noget. Hvis vi kan være forgangsby, der kan sætte skub i andre byer, er vi kommet langt,” siger Maria Stilund Sommer.

Dyk ned i Gastro Guide-universet på www.gastro-guiden.dk eller hent din egen Gastro Guide på VisitVejles turistkontor. VisitVejle har allerede planer om at udvide Gastro Guide til næste år.