26. april 2019
Af: Anne Lottrup

Sønderskoven får nyt spor til mountainbikere

Den 7. maj inviterer Vejle Kommune til indvielsen af det nye Mountainbike-spor i Sønderskoven. Nu kan både den garvede MTB’er og den helt nye rytter boltre sig på det 8 kilometer lange spor i al slags vejr.

Sønderskoven har meget at byde på. Der er vandreruter til naturelskerne. Til de yngste er der en stor skovlegeplads med Tarzan-bane, og også de firbenede har deres eget frirum, hvor de kan løbe uden snor. Efter 11 måneders arbejde med at anlægge det nye spor, har mountainbikerne nu også deres egen legeplads.

Flere mennesker bruger Sønderskoven

Der har været en stigning i antallet af folk, der anvender skov- og naturområder til motion. I marts udkom en rapport fra Dansk Idrætsforbund, der blandt andet viser, at andelen af voksne, der bruger naturen til idræt og motion er steget fra 35 procent i 2011 til 44 procent i 2016.

Derfor er der et stort pres på udendørsarealerne, og mange med forskellige sportsinteresser har været nødt til at dele de samme stier. Derfor er det nye MTB-spor også en hjælp til skovens andre gæster.

Trine Møller, projektleder i den kommunale afdeling for Natur og Friluftsliv, fortæller, at kun 400 meter af det 8 kilometer lange spor bliver delt med gående. “Rigtig mange forskellige brugergrupper kommer i skoven,” fortæller Trine Møller. “Umiddelbart kan man tænke, at sporet er lavet for mountainbikere, men det er i høj grad også et hensyn til de andre brugere.”

 

Spor til alle året rundt

Det nye mountainbikespor er indrettet så smart, at alle mountainbikere kan bruge det. Det gælder de garvede, der vil kunne tilbagelægge de 8 kilometer på små 32 minutter, og nybegynderne, der starter mere roligt ud. “Ved nogle udfordringer kan man med lav fart bare køre roligt over fire hop. Hvis man er garvet, drøner man over alle fire i et hop,” fortæller Trine Møller, der selv har testet banen.

Der er virkelig plads til alle. Udover Trine selv, har hendes kollegas 5-årige datter også allerede tilkørt sporet.

Sporet er opbygget af granit. Uden granitopbygningen ville det være svært at svært at køre i vådt og fugtigt vejr. Som sporet i Sønderskoven er lavet, kan man boltre sig på det året rundt.

Du er inviteret

Hvad end du selv er mountainbiker eller blot har lyst til at se på MTB-tricks, mens du nyder en pølse med brød, er du velkommen til indvielsen af sporet. Det foregår den 7. maj kl. 17.00 ved Granhytten ved Søndermarksskolen.

Udover kaffe og lidt mad er der også mulighed for at afprøve sporet med en guide. Mountainbike Club Vejle er også klar til at vise, hvad man egentlig kan med sådan en cykel. Der vil være udsigt til hop og tricks, der kan afskrække – eller inspirere!