25. september 2019
Af: Freja Fredsted Dumont

Store smagsoplevelser i en afslappet atmosfære

Restaurant Vedelsborg er ikke kun kendt for spirret på toppen af bygningen. De er også kendt for et koncept uden dikkedarer. Her får du, hvad du ser; et ærligt, smagfuldt måltid i uformelle, hyggelige og intime rammer.

Med sans for kvalitet og nærhed har indehaver af Restaurant Vedelsborg, Michael Bøgild Jensen, formået at  skabe en restaurant, hvor god, ærlig mad og hygge omkring gæsterne er blevet summen af stedet.

“Da vi løb ind i finanskrisen, blev vi nødt til at skære hele konceptet ind til benet. Der måtte vi spørge os selv: Hvad har vi tilbage at byde på? Jo, maden og hyggen. Netop de to ting er vores varemærke i dag, og det er jeg faktisk meget stolt over”, lyder det fra Michael Bøgild.

I dag høster Vedelsborg stor anerkendelse blandt byens madglade borgere, men også fra folk uden for Vejle. En anerkendelse som Michael og resten af teamet hver dag forsøger at leve op til.

Personligt præg på restauranten

Michael er er den første, der møder ind om morgen, og den sidste der går om aftenen. Sådan har det været i de 16 år, han har været indehaver af Restaurant Vedelsborg. For Michael Bøgild og holdet bag restauranten er mødet med gæsterne humlen ved at gå på arbejde hver dag. Det er det, der skaber arbejdsglæden og drivet til hele tiden at gøre det endnu bedre.

“Der er jo ingen tvivl om, at restauranten her har skabt mig en identitet. Det er en kæmpe del af mit voksne liv og arbejdsliv. Familien først og så restauranten – faktisk har jeg besluttet, at jeg inden for den nærmeste fremtid skal bruge mere tid med familien derhjemme. Men der er ingen tvivl om, at restauranten betyder meget for mig. Jeg er så glad for denne lille oase, jeg har skabt hernede”, siger Michael Bøgild.

De rustikke, charmerende lokaler bærer da også præg af, at Michael har haft sin daglige gang på Vedelsborg de sidste 18 år.

“Når du træder ind ad døren, bliver du mødt af en hyggelig og charmerende stil, som en 111 år gammel bygning giver.Jeg er ikke selv udlært tjener, så jeg har ikke denne her ”korrekthed”. Til gengæld serverer jeg for mine gæster, som jeg godt selv kunne tænke mig at blive serveret for”, siger Michael.

Respekt, omhu og god kvalitet

I køkkenet hos Restaurant Vedelsborg tilbereder de retterne af råvarer af bedste kvalitet. Stedet kærer sig om smag og teksturer, og de tilbyder både a la carte, skræddersyet menu og mad ud at huset. Maden er ikke nødvendigvis 100 procent økologisk eller lavet af lokale råvarer. Det er altid smagen, der kommer i første række.

“Vi opfinder ikke den dybe tallerken – til gengæld har vi en god og ærlig tilgang til maden, og du kan altid regne med at få et måltid, der bærer præg af stedets kærlighed for mad, der smager”, siger Michael.

Plads til fornyelse

Med en trofast gruppe af kunder, der ofte lægger vejen forbi Vedelsborg, er det vigtigt at forny og opdatere menukortet med jævne mellemrum – derfor mødes Michael og hans køkkenchef en gang om måneden for at udvikle en ny, sæsonsvarende menu.

“Inspirationsmæssigt arbejder vi tit ud fra noget, vi har set, prøvet, smagt eller duftet før – og så mikser vi det med noget, der tilfører et twist til retten. Lige nu siger kalenderen jo efterår, og så arbejder vi med råvarer som kammusling, kulmule, blomkål, kalvebacon, okse og selleri.”

For Michael er det vigtigt, at hans ansatte konstant holder sig skarpe, og det er månedens nye menu blandt andet med til.  Samtidigt er det også vigtigt at give gæsterne lidt ’ekstra’ engang i mellem. Derfor afholder Restaurant Vedelsborg med jævne mellemrum arrangementer såsom ’Magic Dinner’, hvor en tryllekunstnerne underholder mellem måltiderne eller Wine Makers Dinner, hvor du kan blive klogere på drikkevarer lige fra portvin til champagne.

“Der er ingen tvivl om, at hverdagen er det, der skaber vores identitet – det er vores lille visitkort udadtil. Men kan vi engang imellem lige lave lidt andet, så synes vi alle, det er lidt sjovere at gå på arbejde og komme på besøg som gæst.”