13. november 2019
Af: Kristine Buske, Foto: Unsplash

Tag med veninderne på gastronomisk tøsetur i Vejle

Trænger I til en rigtig tøsetur? Så tag til Vejle og oplev byen bid for bid, glas for glas mellem shopping og kulturelle oplevelser.

Shopping og gåture i naturen er altid skønt, når dagen skal bruges med veninderne. Men hvorfor ikke kombinere det med en gastronomisk tur gennem Vejles madunivers. Vi har forslået en turpakke, så I både kan få stillet sulten, få lidt til den søde tand og hygge jer med god vin og lækre cocktails.

Bæredygtig brunch hos Onkel A

Start dagen med en lækker brunchplatte, der mætter, smager og kan spises med god samvittighed. Onkel A er en No Waste Café med hjertet på det rette sted. Alt maden er lavet fra bunden med bæredygtighed i højsædet. Vil I hellere gemme besøget til frokosttid, tilbyder Onkel A også højtbelagt dansk smørrebrød med et tvist. Har I lyst til kødfrie retter, er der også lækre og spændende veganske og vegetariske retter på menukortet.

Shoppingtur i handelsbyen

Vejle er en gammel handelsby med mange hyggelige butikker. Det er derfor også med rette, at byen er kåret til Danmarks bedste handelsby 2018-2020. Langs gågaden finder I både kendte brands, men også nichebutikker, der ikke findes andre steder. Forenden af gågaden ligger indkøbscenteret Bryggen med 60 forskellige butikker at vælge mellem. I den anden ende ligger Midtpunktet med de ikoniske, farverige paraplyer i luften, som giver en særlig latiner-vibe og har mange gode selfie-spots. I kan altså hurtigt slå flere timer ihjel med en god shoppingtur i Vejle.

Vin og fingermad med spansk stemning

Det er blevet tid til frokost, men efter en solid brunch tidligere på dagen, er det måske ikke en stor frokostbuffet, I har lyst til. Hos No14 Vinbar og Restaurant kan I få små tapashapsere, som tager den værste sult og tilfredsstiller smagsløgene. Som noget nyt tilbyder No14 et udvalg af 16 forskellige pintox – spaniernes svar på smørrebrød. Til at slukke tørsten kan I vælge mellem vinbarens store udvalg af vine fra hele verden.

Kaffe og sødt hos Madam Blå

Efter lidt shopping rundt i Vejle, er det sikkert begyndt at blive tiltrængt med en god kop kaffe. Hos den hyggelige café Madam Blå på Søndergade kan I få en god kop kaffe lige fra den klassiske latte til en cortado eller en latte med lakrids. Cafeen har også et stort udvalg af milkshakes og varm kakao. For eksempel kan I få en varm kakao med kanel og chili til at spice de kolde måneder op. Til at stille den søde tand, er der et stort udvalg af lækre, hjemmelavede kager.

Gåtur ved havnefronten

Efter kaffe og sødt er det måske blevet tid til frisk luft. Her er det oplagt med en gåtur ned til havnefronten, hvor I kan nyde udsigten over Vejle Fjord eller gå en tur i skoven. Udforsk Vejles arkitektoniske perler Bølgen og Fjordenhus eller gå en tur ud på kajakøen.

En madoplevelse udover det sædvanlige

Skal aftensmaden være noget særligt, er MadRick det rette valg. De kalder sig selv ”gastronomiske finurligheder i midten af Vejle,” og det slogan lever de op til. I får velsmagende mad, der udfordrer både øje og smagsløg. Den uformelle stemning lægger op til mange hyggelige snakke, og så får I en madoplevelse med, I sjældent glemmer. Restauranten ligger på Nørregade i Vejle, så I har nemt ved at tage videre i byen bagefter.

Gå med på gin-moden

Når maven er fyldt, er det blevet tid til en drink. En klassisk G&T er altid godt, og de seneste år er der gået helt mode i den traditionelle drink. Hos Gin Bar i ToRVEhallerne er der over 100 forskellige gins at vælge mellem og en håndfuld tonics. Ved I ikke, hvor I skal starte, hjælper personalet med at finde den rette kombination til netop jeres smag. Til dem, der ikke er til gin, er det også muligt at bestille andre cocktails eller en fadøl. Herefter er det oplagt at fortsætte videre ud i Vejles natteliv.