31. maj 2021
Af: Kristina K. Friedrichsen

Tag på eventyr med Kong Ran i Gødding Skov

Kom med på natureventyr i Gødding Skov, Holtser Hage, Dyrehaven, Rørbæk Sø og Vingsted Jernaldermiljø. Det første af fem natureventyr lanceres d. 5. juni, og her kan du komme på eventyr med Kong Ran i Gødding Skov.

Helte og skurke findes ikke kun i eventyr. Tværtimod kan børnefamilier fremover opleve dem på nært hold, når de vover sig ud mod Gødding Skov, Holtser Hage, Dyrehaven, Rørbæk Sø og Vingsted Jernaldermiljø.

Vejle og omegn har nemlig fået fem natureventyr – et for hvert naturområde. Det første eventyr bliver lanceret 5. juni kl. 10 i Gødding Skov, hvor børnefamilier kan tage på eventyr med Kong Ran, som skal finde en hær, der vil følge ham som konge.

– Eventyrerne giver en særlig naturoplevelse. Samtidig er de en invitation til at komme mere udenfor. At være fysisk aktiv udendørs som familie er godt for både børn og voksne, og med eventyrerne skal man netop gå i gennem kapitlerne sammen. Vi håber, at mange vil benytte muligheden for en anderledes familieudflugt, hvor alle får rørt sig, fortæller projektleder Mette Schmidt-Laugesen.

Eventyrerne kan tilgås – gratis – via appen Natureventyr. I app’en er der information om parkering, faciliteter og kort over ruten, inden historiefortællingen og turen ud i naturen begynder.

Gåtur, der vækker læseglæden

Til lanceringen i Gødding Skov vil børnebibliotekarer fra Vejle Bibliotekerne uddele tegninger, drikke og frugt, som børnene kan tage med hjem, når de har færdiggjort turen.

Ifølge bibliotekschef, Mette Høxbro forener eventyrerne bevægelse, gode fortællinger og natur, hvilket skaber en ny læseoplevelse.

Hun uddyber:
– Det er et spændende projekt, som kan meget. Eventyrerne giver mulighed for, at forældre kan dele en god fortælling med deres børn, i mens de får en fælles oplevelse, hvor de hver især kan lære noget nyt, enten om natur, at finde vej eller brug af nye medier. Det stemmer direkte overens med, at vi som bibliotek gerne vil stimulere borgernes læseglæde og læring.

De fem natureventyr er for børn fra 3-9 år, men hvis du ønsker at medbringe barne- eller klapvogn, er ruterne i Dyrehaven og Vingsted Jernaldermiljø mere egnede.

Eventyrerne er skabt i et samarbejde mellem virksomheden Natureventyr, VisitVejle, Bosætningsguiden, Teknik & Miljø, Vejle Bibliotekerne og Bevæg dig for livet i Vejle Kommune.

Fakta

– Til lanceringen i Gødding Skov er der to hold – et kl. 10 og et kl. 11
– Der er plads til 35 personer pr. hold
– Tilmeld din familie med angivelse af antal voksne og børn via https://www.place2book.com/sw2/sales/kzt0xa8cct