10. juli 2019
Af: Anne Lottrup

Sommerens centrale base til campister og cykelturister

Hos Vejle City Camping har sommeren – og dermed højsæsonen – meldt sin ankomst. Selvom det danske sommervejr i dag byder på grå skyer og blæst, er der liv på pladsen. Gæster fra hele verden har fundet vej til Vejle.

I receptionen er en gæst ved at sige tak for denne gang. Hun er omringet af seværdigheder og gode turmuligheder. Hylderne i receptionen frister med alverdens lokale tilbud. Oplev løverne helt tæt på i Givskud Zoo, rejs tilbage til vikingetiden i Kongernes Jelling og få en hæsblæsende rutsjebanetur i Legoland.

Tæt på det hele

Den gode placering er netop en af campingpladsens styrker. Her er et væld af muligheder for børnefamilien, cykelturisten og de gæster, der vil opleve Vejles byliv og opland. Med Vejles nye Shuttlebus til og fra de store attraktioner er det endda blevet endnu nemmere for turisterne.

“Tak,” siger gæsten. Bente Kjeldbjerg, som er lejrchef og står på modsatte side af receptionsdisken, har hjulpet hende med at vælge den helt rigtige rute mod næste feriedestination. “Her har været rigtig hyggeligt!”

Internationale gæster

Bente begyndte at arbejde hos Vejle City Camping for 5 år siden. I den tid har antallet af gæster været støt stigende. Turisterne kommer fra alle verdenshjørner. Sidste år startede sæsonen med en gæst, der fik lov til at opleve Danmarks kolde side.

“Der var lovet frostgrader samme nat, så jeg var lidt bekymret,” husker Bente.

Hun blev dog forsikret om, at det ikke ville blive et problem. Gæsten var fra Alaska.

Ideelt for cykelturister

Mange af turisterne hos Vejle City Camping har cyklerne med – eller ankommer på dem. Der er familier med børn, hvor alle træder i pedalerne, når de skal opleve Vejles smukke naturområder, motionscykelryttere, der hopper på cyklen for at udfordre Vejles bakker, og dedikerede mountainbikere.

“Der kommer mountainbikere hertil udelukkende for Vejles MTB-muligheder. Der ligger en halsbrækkende MTB-rute lige ved siden af os. De udnytter også byens andre spor, blandt andet det helt nye i Søndermarksskoven,” forklarer Bente.

Kunst og kultur i cykelafstand

Det er ikke kun det yngre segment, der tager jernhesten med på campingferie. Mange af Vejle City Campings seniorer bruger også cyklen til at opleve Vejle. De cykler til og fra den hyggelige bymidte, kulturlivet og det gratis kunstmuseum. Ofte tager de også på længere ture ud ad den naturskønne Bindeballesti til Randbøldalmuseet. En god elcykel kan klare selv Vejles højdemeter.

Selvom der på campingpladsen er stor mangfoldighed blandt de forskellige cyklister, har de også lighedstræk.

“Fælles for dem alle er, at de er helt blå i hovederne, når de ankommer her. Sådan er det at ligge på toppen af bakkerne,” fortæller Bente Kjeldbjerg.