11. marts 2019
Af: Anne Lottrup

Vejle har ferieoplevelser til alle

Det gode vejr kommer langsomt snigende, og med det et væld af oplevelser i Vejle og omegn. Den kommende feriesæson byder endda på tre helt nyetablerede af slagsen, som turister og lokale kan udforske sammen. VisitVejles oplevelsesguide er igen i år klar til at inspirere.

Oplevelsesguiden “Ferie i Vejle 2019” er netop udkommet – og den er fyldt med de største, bedste, smukkeste og sjoveste ferieaktiviteter i Vejle Kommune. Uanset om du er til byliv eller familieferie, gastronomi i særklasse eller kulturhistorie. Få et overskueligt overblik over de samlede seværdigheder, overnatningsmuligheder og oplevelser i guiden, som du finder her.

Visitvejle_mountainbike
Luft jernhesten på nye stier

Vejle er kendt for sin skønne natur, og den bliver lettere og lettere at nyde fra to hjul. I Sønderskoven åbner der snart en ny mountainbike-bane. Sporet bliver 8 kilometer langt og vil strække sig gennem hele skoven på begge sider af Mølholmdalen. Både “grønne” MTB-kørere og erfarne ryttere kan få kilometer i dækkene og udforske skoven.

VisitVejle_Skyttehushaven
En opdateret klassiker

Skyttehushaven har længe været en bynær naturoplevelse, hvor folk kan nyde grønne omgivelser med udsigt til lystbådehavnen og byen. De smukke rododendronbuske giver haven en særlig eventyrlig botanisk kvalitet – sammen med havens gamle træer og børnenes klatretræ, hvis grene er helt glatslebne. Ikke fordi de har set skyggen af sandpapir, men fordi tusindvis af børn har været med til at sætte deres præg på træet gennem årene.

Til maj er Skyttehushaven igen klar til gæster i en ny og forbedret version. A.P. Møller Fonden har doneret 25 millioner kroner til projektet, og Vejle Kommune bidrager også med syv millioner. Nye stisystemer og farver bliver kombineret med havens bevarede kulturhistorie. Voileren står, hvor den plejer. Det samme gør ishuset og restauranten. Scenen er nybygget og giver plads til, at endnu flere publikummer kan bakke op om fremtidige musikoplevelser. Til børnene kommer der to helt nye legearealer. Oplev havens beundringsværdige planteliv og nyd Vejles storslåede arkitektur, Fjordenhus og Bølgen fra havsiden.

Bæredygtig rygcrawl under åben himmel

Vejle Idrætshøjskole kan også snart føje en ny oplevelse til deres repertoire. I maj er de klar med en miljøvenlig svømmesø. Projektet Outdoor AquaScape er ikke blot et nyt filuftsbad, men en energirigtig svømmesø, hvor vandet blive renset biologisk af filtre og planter – ingen klorrensning. Foruden søen kan I se frem til udendørs sauna, udspringstårn, klatrereb og forskellige vandtræningsaktiviteter.

Dette er blot et lille udvalg af ting, du kan glæde dig til i Vejles kommende feriesæson. Der er meget mere inspiration at hente i guiden, som du finder på landets turistbureauer og motorvejsstationer – og på visitvejle.dk