12. august 2018
Af: Freja Fredsted Dumont

10 ting du kan lave på en regnvejrsdag

Selvom det stort set ikke har været tilfældet i år, kalder det danske sommervejr nogle gange mere på paraply end badetøj. Men (vand)pyt med det – for vi har samlet 10 forslag til gode oplevelser på regnvejrsdage. 

Efter en fænomenal sommer med høj sol og en temperatur på +25, er det nu blevet tid til lidt af det mere våde vejr – og det kan også noget. Her kommer 10 idéer til, hvordan regnvejrsdagene kan gøres ret så hyggelige og underholdende.

1. Gnask dig gennem Vejles bedste mad

Tag på en kulinarisk opdagelsesrejse i Vejle. Byen byder både på det traditionsrige danske køkken, europæiske restauranter i topklasse, det autentiske etniske køkken og charmerende restauranter ved fjorden. Et bredt udbud af stemningsfulde caféer frister med retter til den lille eller den store sult og en mangfoldighed af kaffesorter og kager.

Se flere anerkendte restauranter i vores White Guide.

2. Gå på opdagelse i Økolariet

Økolariet er et spændende og anderledes science- og oplevelsescenter, hvor du både kan have det sjovt og lære noget nyt om, hvordan vi bedst passer på vores fælles klode. Gratis adgang.

Besøg Økolariet.

3. Forkæl dit (indre) barn

Happies Legeland er for alle børn – og dem der har en barnlig sjæl. Legelandet byder på mere end 1000 kvm spændende aktiviteter og lover mange timers underholdning. Happies Legeland har alt lige fra trampoliner, hoppeborg, rutchebaner, boldbassin, cykelbane, boldbane og klatretårn er med til at gøre legen rigtig sjov for børn.

Tag familien med en tur i Happies Legeland.

4. Besøg Dronning Gunhild

Kom tæt på et moselig og få fortællingerne om, hvad der måske skete dengang for over 2000 år siden. Gratis adgang til de interaktive udstillinger i Kulturmuseet Spinderihallerne.

5. Hop i badetøjet

Velkommen i det våde, det sjove og det sunde element med leg og pjask! I DGI Huset Vejle stræber vi efter at skabe en god aktivitetsramme for børn, unge, voksne og rigtig voksne, og vores holdning er, at der skal være plads til alle.

Familien med i DGI Husets svømmehal.

6. Se den nye Mamma Mia 2

Tag din veninde under armen nyd en aften i selskab med den nye Mamma Mia 2. Du har selvfølgelig også al mulighed for at se en af de andre sommerfilm, der vises i Vejles hyggelige Lidobiografer.

7. Lær om Gorm, Harald og Thyra

Oplevelsescenteret Kongernes Jelling inviterer hele familien til at gå på opdagelse i vikingetidens Jelling. Det er en rejse med fortællinger i flammernes skær, over livet som viking og kriger, rejsen til Valhal og overgangen til kristendommen. Gratis adgang.

Kør evt. fra Vejle til Jelling i det gamle veterantog.

8. Mærk nostalgien fra gamle dage

Bindeballe Købmandsgård er grundlagt i 1897. Købmandsgården er stadig i fuld drift i de originale bygninger som en gammeldags blandet landhandel med personlig betjening. Købmandsgården fungerer også som levende museum, hvor der findes en samling af varer, skilte og inventar m.m.

Gratis adgang.

9. Sats alt på rød

Casino Munkebjerg er du garanteret en spændende aften. Prøv lykken på en af spillemaskinerne, deltag i en af de mange bordspil eller indtag en lækker menu i Jackpot restauranten.

10. Gå i den gamle møllers fodspor

Hvordan lavede man mel i gamle dage, og hvor mange trapper skulle mølleren gå op og ned af hver dag? Møllen står stadig indvendig som var det i går, den var i brug. Den gamle møllebygning, som er fra 1890 og stadig rummer det originale inventar fra 1930erne, er en oplevelse for alle sanserne. Gratis adgang.