12. juli 2019
Af: Freja Fredsted Dumont

10 ting du kan lave på en regnvejrsdag

Regnvejrsdage er der mange af for tiden. Men (vand)pyt med det – for vi har samlet 10 forslag til gode oplevelser på regnvejrsdage. 

Her kommer 10 idéer til, hvordan regnvejrsdagene kan gøres ret så hyggelige og underholdende.

1. Gnask dig gennem Vejles bedste mad

Tag på en kulinarisk opdagelsesrejse i Vejle. Byen byder både på det traditionsrige danske køkken, europæiske restauranter i topklasse, det autentiske etniske køkken og charmerende restauranter ved fjorden. Et bredt udbud af stemningsfulde caféer frister med retter til den lille eller den store sult og en mangfoldighed af kaffesorter og kager.

Se meget mere i vores Gastro Guide.

2. Gå på opdagelse i Økolariet

Økolariet er et spændende og anderledes science- og oplevelsescenter, hvor du både kan have det sjovt og lære noget nyt om, hvordan vi bedst passer på vores fælles klode. Gratis adgang.

Besøg Økolariet.

3. Forkæl dit (indre) barn

Happies Legeland er for alle børn – og dem der har en barnlig sjæl. Legelandet byder på mere end 1000 kvm spændende aktiviteter og lover mange timers underholdning. Happies Legeland har alt lige fra trampoliner, hoppeborg, rutchebaner, boldbassin, cykelbane, boldbane og klatretårn er med til at gøre legen rigtig sjov for børn.

Tag familien med en tur i Happies Legeland.

4. Besøg Dronning Gunhild

Kom tæt på et moselig og få fortællingerne om, hvad der måske skete dengang for over 2000 år siden. Gratis adgang til de interaktive udstillinger i Kulturmuseet Spinderihallerne.

5. Hop i badetøjet

Velkommen i det våde, det sjove og det sunde element med leg og pjask! I DGI Huset Vejle stræbes der efter at skabe en god aktivitetsramme for børn, unge, voksne og rigtig voksne, og holdningen er, at der skal være plads til alle.

Tag familien med i DGI Husets svømmehal.

6. Se en film på det store lærred

Tag familien eller vennerne under armen og nyd en aften i selskab med nye film på det store lærred hos Vejles hyggelige Lidobiografer.

7. Lær om Gorm, Harald og Thyra

Oplevelsescenteret Kongernes Jelling inviterer hele familien til at gå på opdagelse i vikingetidens Jelling. Det er en rejse med fortællinger i flammernes skær om livet som viking og kriger, rejsen til Valhal og overgangen til kristendommen. Gratis adgang.

8. Mærk nostalgien fra gamle dage

Bindeballe Købmandsgård er grundlagt i 1897. Købmandsgården er stadig i fuld drift i de originale bygninger som en gammeldags blandet landhandel med personlig betjening. Købmandsgården fungerer også som levende museum, hvor der findes en samling af varer, skilte og inventar m.m. Tag med på en tidsrejse 100 år tilbage i tiden. Gratis adgang for børn, 10 kr. for voksne.

9. Sats alt på rød

Casino Munkebjerg er du garanteret en spændende aften. Prøv lykken på en af spillemaskinerne, deltag i en af de mange bordspil eller indtag en lækker menu i Jackpot restauranten.

10. Oplev hvordan det var at leve for over 100 år siden

Tag med på en tur tilbage i tiden hos Give-Egnens Museum. Her fortælles historien om de seneste århundredes liv og udvikling i et område, hvor opdyrkningen af heden, jernbanens ankomst, stationsbyens opblomstring og erhvervslivets vækst, har haft stor betydning for dagliglivet.