08. februar 2022
Af: Kristina K. Friedrichsen

8 romantiske oplevelser til din Valentinsdag

Valentinsdag er lige om hjørnet, og vi har samlet 8 romantiske oplevelser i Vejle og omegn.

 

Om det lige er på Valentinsdag eller en hvilken som helst anden dag, der skal have et ekstra skud romantik, så finder du masser af inspiration her på bloggen, hvor vi har samlet 8 romantiske oplevelser.

 

1. Wellness-ophold

På vores eksklusive wellness-hoteller møder du ultimativ forkælelse.

Tag på Comwell Kellers Park, og nyd et spaophold i de indendørs og udendørs faciliteter, der byder på shower walk, urtesauna, kurbad, pool og sandstrand med lysterapi, boblebad, dampbad, koldtvandskar og mange andre lækre spafaciliteter.

Eller hvad med en tur til Hotel Vejlefjord, hvor du finder et stort udvalg af termiske bade, bassiner, saunaer, dampbade og skønne spabehandlinger, der utvivlsomt vil give dig en stemningsfuld og sanselig oplevelse.

Du kan også tage på Munkebjerg Hotel, hvor der er rig mulighed for at få stimuleret både krop og sjæl. I Munkebjerg Fit & Relax kan du tage dig en svømmetur eller en tur i fitness-maskinerne, nyde et damp- eller spabad, få skøn wellnessbehandling eller slappe af i en liggestol.

Du kan læse mere om Vejles spahoteller her.

Munkbjerg spaophold

Munkbjerg Fit & Relax

 

2. Kulturel tur på museum

Der findes masser af museer i Vejle og omegn – de fleste af dem er endda gratis at besøge!

Vejles museer har alle en spændende historie at fortælle: Kom tæt på vikingekongerne i Kongernes Jelling, gå på opdagelse i kulturhistorien i de gamle spinderihaller, oplev nostalgien på Bindeballe Købmandsgård og Give-Egnens Museum eller dyk ned i et af de lokalhistoriske museer.

Du finder en oversigt over Vejles museer og samlinger her.

Bindeballe Købmandsgård

Bindeballe Købmandsgård

 

3. Gastronomisk forkælelse

Tag på en smagfuld oplevelse rundt i Vejle og omegns gastronomiske univers. Her finder du alt fra Michelin til Street Food; der noget for enhver smag og til ethvert budget.

Find inspiration i vores Gastro Guide, der guider dig til spitzenklasse oplevelser med fokus på autentiske steder, lokale råvarer, en fornemmelse for de lokale madtraditioner og bæredygtighed.

Du finder også en komplet oversigt over Vejles restauranter her.

Ost og charcuteri hos Anduma

Gastro Guide Vejle

 

4. Romantisk gåtur

Tag på en romantisk gåtur ved Engelsholm Slotspark eller Tirsbæk Slotspark.

Renæssanceslottet Engelsholm er smukt beliggende ved bredden af Engelsholm Sø, omgivet af skov og park. En lille perle i det smukke landskab. Voldgraven og de velbevarede rester af slottets smukke barokhave ligger omkring slottet og byder på et rigt dyreliv.

Tirsbæk Slot er smukt beliggende på nordsiden af Vejle Fjord mellem høje skovklædte skrænter i en sidedal til fjorden. Parken er efter en gennemgribende renovering bragt tilbage til den oprindelige udformning fra renæssancen. De bærende elementer i haven er terrasseanlægget, vinbjerget, det omkransende stendige og voldgraven. Slottet blev i øvrigt bl.a. besøgt af H. C. Andersen.

Tirsbæk Slot

Tirsbæk Slot

 

5. Nyd et glas vin eller en cocktail

På Vejles hyggelige vinbarer og cocktailbarer kan du smage fantastiske vine fra hele verden, specialøl, farverige drinks, cocktails og udsøgte champagner. Til feinschmeckerne kan Vejle endda tilbyde både en ginbar og en whiskybar.

Du finder en guide til områdets vin- og cocktailbarer her.

Anduma Vinbar

Anduma Vinbar

6. Mad over åben ild

Tag på sheltertur, og byd på en middag lavet over åben ild. Naturen i Vejle og omegn er intet mindre en fantastisk! Og du oplever den helt tæt på, når du overnatter i shelter. En sheltertur byder på hygge, nærvær og gode samtaler. Husk i øvrigt masser af varmt tøj – du kan få gode råd til din sheltertur her.

Vi har samlet en oversigt over områdets sheltere og naturpladser, som du finder her.

Shelters ved Bindeballe Købmandsgård

Shelterplads ved Bindeballe Købmandsgård

 

7. Vær aktive sammen

I Vejle og omegn finder du masser af muligheder for at være aktive sammen. Afprøv nogle af Danmarks hårdeste cykelbakker, tag vandreskoene på og nyd de åbne landskaber eller se Fjordenhus fra en kajak.

Du finder inspiration til en aktiv tur i naturen her.

Kingdom of Cycling

Danmarks hårdeste cykelbakker i Kingdom of Cycling

8. Find vovemodet frem

Test jeres vovemod i de mange attraktioner i Vejle og omegn. Hvem kan klatre højest i Gorilla Park? Hvem tør tage WOW PARKs 40 meter lange kælkebakke? Hvem sætter sig i den vildeste forlystelse i LEGOLAND®? Og hvem tør stå ansigt til ansigt med Løvernes Konge i Givskud Zoo eller jaguaren i Skærup Zoo?

Sæt jer selv på prøve, og lær hinanden bedre at kende.

WOW PARK Billund

WOW PARK Billund