22. juli 2019
Af: Kristine Buske

Gastronomi i børnehøjde

Mad skal ikke kun smage godt – det skal også være sjovt. Tag på gastronomiske oplevelser i Vejle og omegn, hvor maden bliver en leg.

Mad med god samvittighed

I dag handler mad ikke kun om, hvad der smager godt. Vi er også nødt til at tænke på vores klima. Den 6. juli åbnede Økolariets nye udstilling om bæredygtig mad. Udstillingen gemmer på sjove aktiviteter, overraskelser og mulighed for at møde spiselige insekter. Du kan også få gode klimavenlige opskrifter med hjem sammen med ideer til, hvad du selv kan gøre, hvis du vil ændre din kost til fordel for klima og miljø.

Legokokke og robottjenere i Billund

En restaurant bygget af legoklodser. Det lyder måske som noget, der ikke kan bruges til andet end fiktiv mad på børneværelset. Men hos LEGO House i Billund er fantasi gjort til virkelighed. I familierestauranten MINI CHEF bygger du din egen menubestilling i LEGO klodser. Bestillingen bliver scannet ind og bliver sendt ud til køkkenets minikokke – små legofigurer, der står klar til at lave din mad. Når maden er færdig, kommer den kørende ind på et samlebånd og bliver serveret af to robotter. Det er en hel speciel oplevelse, der gør måltidet til en leg.

Fra yver til smagfuld is

Dyrene græsser på marken hele sommerhalvåret og går selv ind i stalden og bliver malket. Hos Engmark Is i Give, kan du klappe og ae og se, hvordan isen bliver til. Det er muligt at få en times rundvisning, hvor du får lov at se ismejeriet indefra og høre om, hvordan det er at drive økologisk landbrug med glade dyr. På rundvisningen er der selvfølgelig smagsprøver til alle isglade børn og voksne. Isen er håndlavet, 100 % økologisk og uden tilsætningsstoffer. Læs mere om bloggeren Louise Johansens besøg hos Engmark Is her.

Brølende løver og eksotisk mad

I Givskud Zoo kan du opleve brølende løver, nysgerrige oddere og enorme elefanter. Der er flere restauranter med klassisk fastfood i parken, men skal børnene prøve noget nyt, skal I besøge spisestedet Baobap. Menuerne hedder blandt andet Monkey Lunch, Rino Menu og Lemur Lunch. I flere af menuerne er der dressing eller marianade lavet på den eksotiske baobabfrugt. Maden er børnevenlig men med et lille twist, der gør det til en ekstra oplevelse at besøge Givskud Zoo.

 

Vil du på flere gastronomiske oplevelser? Så tjek den nye Gastro Guide ud. Her får du en let og overskuelig oversigt over, hvad du kan smag i Vejle og omegn.