04. januar 2019
Af: Clara Edgar

Har du et mål om at røre dig mere, men ved du ikke hvordan?

Januar betyder nytårsforsæt. Og at smide nogle kilo eller komme i bedre form er et mål for rigtig mange. Måske især oven på den søde, men også tunge juletid.

Men frygt ej, for det behøver ikke være hverken dyrt eller bøvlet at motionere.

Gåture er en nem måde at komme i gang med at bruge kroppen. For er man ikke vant til at trække i løbetøjet, og har man aldrig fået meldt sig ind i det nærmeste fitnesscenter, kan det virke overvældende og skræmmende at skulle stå side om side med garvede løbere eller vægtløftere.

Gangen kan være som de støttehjul, man skal have på cyklen, inden man kan helt selv. Og måske får man aldrig lysten til at tage skridtet videre fra gåturen, og så er det også helt fint. Lange gåture er nemlig en god måde at få en ordentlig portion frisk luft, få brugt musklerne og forbrænde fedt. Ja, tro det eller lad vær, men motion behøver faktisk ikke at foregå i lyntempo for at have en effekt.

Men selv om listen med nytårsforsætter skuler til en på daglig basis, kan det være en udfordring at komme i gang. Hvornår skal man gøre det? Hvor skal man gå hen? Hvor finder man motivationen?

Så kan det hjælpe at have et fællesskab, der guider og hjælper med at trække en ud af den dejligt bløde sofa i den varme stue og i de fornuftige sko og hue. Og hvor finder man så sådan et fællesskab?

Et klik kan være første skridt mod en sundere hverdag

Det gør man selvfølgelig på Facebook. Selvom siden tit bliver omtalt som et asocialt medie, er der undtagelser til den regel. En af de undtagelser hedder “Grøn Motion”, som er en gruppe stiftet af Charlotte Sommer.

Hun oprettede gruppen i maj 2018, fordi hun manglede følgesvende på sine gåture. Ligesom så mange andre var Charlotte på ingen måde en vandrer. Tværtimod. Men da hun pludselig begyndte at få smerter i skulder og nakke, ændrede det sig. Hun opdagede nemlig, at det at røre sig var bedre end smertestillende piller. Problemet var bare, at det ikke var så sjovt at gå rundt derude alene, og efter en tid var det svært at trække vennerne med.

Derfor gik hun på jagt efter andre bekendtskaber i trekantsområdet, som kunne have lyst til at få nogle kilometer i fødderne, og som måske også manglede nogen at gøre det med.

Og det er blevet en kæmpe succes.

Charlotte slår hver uge ture op i gruppen, som man frit kan dukke op til, og det er på ingen måde et krav, at man har været med fra start. Og selvom der i månederne siden maj, hvor det hele startede og frem til nu, er blevet dannet venskaber, er der altid plads til flere.

En autodidakt turguide

Efterhånden som gruppen blev større, og interessen steg, begyndte Charlotte også at tjekke turene ud på forhånd. De skulle nemlig nødigt være for kedelige. Hellere gå ad skrænter og uden for stier end på en lige vej.

Derfor kan hun også forklare og fortælle om, hvad gruppen kommer forbi. Hun er efterhånden blevet en regulær turguide, og hun planlægger også særlige temature.

Så det er bare at melde sig ind i gruppen på Facebook og finde de ture og tidspunkter, der kunne være noget for dig. Måske bliver det første skridt mod et maraton. Måske bliver det første skridt mod nye venskaber. Uanset hvad er et skridt i hvert fald bedre end ingen, og en nem og billig vej til at gøre formen bedre og kroppen lettere.