09. november 2018
Af: Freja Fredsted Dumont

Har du styr på din jule-bucket-list?

Der bliver som altid nok at se til i den kommende juletravlhed – derfor kan det også være en god idé at få prioriteret de ting, som du har lyst til i julen, så det hele ikke går op i praktiske gøremål, stress og jag. Jeg bruger min jule-bucket-list til at få prioriteret de hyggelige og stemningsfyldte julearrangementer, som Vejle byder på.         

November er over os, og vi kan nu begynde nedtællingen til en af de hyggeligste måneder på året, nemlig december. Men – det er altså også en tid, der kan få pulsen op og hjertet til at slå lidt hurtigere, når der skal købes gaver i overfyldte, varme og larmende butikker og alle ærinder skal nås inden den store dag.

For at undgå følelsen af, at den hyggelige juletid er suset forbi mig med 100 km i timen uden jeg nåede at nyde den, og får jeg prioriteret nogle af Vejles hyggelige julearrangementer på min jule-bucket-list – og du kan gøre det samme.

1. Julemarked på et vaskeægte slot! 

Hvem har ikke drømt om at holde jul på et slot? Jeg kan i hvert fald ikke sige mig fri for lige præcis dét ønske. Bag de gamle sten på det traditionsrige og stemningsfyldte julemarked på Tirsbæk Slot, kan du i de smukke avlsbygninger finde alt, hvad dit julehjerte begærer.

Jeg glæder mig til at indånde duften af grannåle fra pyntegrønt samt købe noget unikt julepynt med hjem, som veninderne ikke har.  Det er dog ikke sikkert, at kæresten synes, det er det mest spændende at kigge på glaskunst, smykker og strikvarer – men frygt ej.

For det hele skal naturligvis ikke kun gå op i romantiske ture i hestevognen og farvestrående glaskunst.  For ham, hvor det gerne må gå lidt stærkere, er der off-road ture i skoven med Land Rover Experience.

Besøget på Tirsbæk Slot er en helstøbt, eventyrlig juleoplevelse – selvom der selvfølgelig ikke er garanti for vattykke, bløde snefnug på slotspladsen. Skal Tirsbæk Slot eller et af de andre hyggelige julemarkeder i Vejle og omegn med på din jule-bucket-list, så læs mere her.

2. Juletoner fra Danmarks smørtenor

Der skal også være plads til at sidde ned og bare tage imod midt i juleræset. Jeg vil holde en velfortjent pause i Vejle Musikteater, når en af Danmarks største musicalstjerner fra Kolding slår et smut forbi Vejle.

Her lader han de fremmødtes ører flyde med sit julerepertoire og sprøde røst – det er selvfølgelig Stig Rossen, der er tale om.

Jeg glæder mig til at høre Stig Rossens bud på danske og internationale juleklassikere – og i år kan han præsentere Andrea Oehlenschlæger som gæstesolist.

Find her alle de andre musikalske navne, der gæster byen for at sprede juleglæde, og find ud af, hvilken stemme du skal hvile dine trætte ben til.

3. Julegave-shopping i Vejles Gågade

Vi kommer ikke udenom, at der naturligvis også skal klares nogle praktiske gøremål, før vi kan danse om juletræet og overraske hinanden med glitrende gaver og søde julekort.

Jeg vil derfor gøre mig selv den tjeneste og være i god tid med julegavekøbene i år. Det kan du også gøre ved at sætte nogle dage af i kalenderen til at få ordnet alt det praktiske – og kun det. Slentr stille og roligt på indkøb i Vejles 900 meter lange, hyggelige og pyntede gågade, og gør en tur ud af det.

Find årets julegave til din mor i en af de mange specialbutikker eller overrask din nevø med årets julegavehit fra en af kædebutikkerne – og husk at hvile dine shoppe-trætte fødder med en velfortjent kop varm kakao på en af byens hyggelige caféer.

Se butikkernes juleåbningstider her og planlæg måske allerede nu, hvilke butikker du skal nå, inden du går på julegave-jagt.

Til børn og barnlige sjæles information…

…så kommer selveste julemanden traditionen tro et smut forbi Vejle og tænder juletræet. Den lange tur fra Grønland kan være uforudsigelig, så det er aldrig til at vide hvordan han ankommer. Det kan være til lands, til vands eller i luften

Når borgmesteren har overrakt byens nøgle til julemanden, danses der om juletræet og synges et par sange. Derefter hjælpes vi ad med at tænde alle julelysene, mens julenisserne deler godter ud til alle de – forhåbentlig – artige børn.

4. Juleophold med forkælelse

Tryk lige på pause engang. Og pust ud imens du nyder stilheden. Her er du trukket fuldstændig ud af juleræset for en stund.

Julen er hjerternes– og mavernes – fest. Jeg vil derfor give min kæreste et juleophold på en af byens mange lækre hoteller. Hvis du vil skrue lidt op for velværen, skal du måske booke et juleophold i den skønne oase af ro og forkælelse på Hotel Vejlefjord, hvor stress og tanker om alt det, du skal nå, er lukket ude.

På det naturlig, diskret pyntede hotel er der rum til julehygge og afslapning – og du kan koble helt af med spaoplevelser i De Termiske Bade, gåture i den smukke natur omkring hotellet og køkkenchefens tre-retters middag. Vigtigst af alt, kan du bruge kvalitetstid med den, du elsker. For det er jo det, som julen i bund og grund handler om.

Hvis afslapning på første klasse skal med på din jule-bucket-list, så kig med her eller se de andre hoteller i Vejle her.